banner
banner

«Έκοψαν» την εξισωτική από «νέους κτηνοτρόφους»!

«ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ» ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΦΗΝΕΙ  «ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΜΕΝΟΥΣ» 70 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥΣ

Υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Νέοι κτηνοτρόφοι» από τον περασμένο Μάιο. Δυστυχώς, το «τέρας» της ελληνικής γραφειοκρατίας είχε ως αποτέλεσμα να εγκριθεί η αίτησή τους τέσσερις μήνες μετά, δηλαδή τον Σεπτέμβριο.
Οι ίδιοι ξεκίνησαν να ασχολούνται με την κτηνοτροφία, ξοδεύοντας χρήματα μόνο και μόνο επειδή θέλουν να παραμείνουν στα χωριά τους. Και ενώ περίμεναν να λάβουν εξισωτική αποζημίωση, έστω και «κουτσουρεμένη», έρχεται σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους ενημερώνουν πως όχι μόνο δεν την δικαιούνται αλλά ούτε και έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης επί της συγκεκριμένης πολιτικής απόφασης!
Ο λόγος για 70 τουλάχιστον κτηνοτρόφους από την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, οι οποίοι από νωρίς άρχισαν να βιώνουν την κρατική αναλγησία και αδιαφορία στο μέγιστο βαθμό τους… Από τη μία η Πολιτεία σού δίνει κίνητρα για να ενταχθείς στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και από την άλλη «ετσιθελικά» δεν σε επιδοτεί όπως οφείλει, «ψαλιδίζοντας» τα επαγγελματικά του όνειρα… Και με ποια δικαιολογία; Πως η ημερομηνία ένταξης στο πρόγραμμα «Νέοι αγρότες – κτηνοτρόφοι» είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας αίτησής τους για να τύχουν ενιαίας ενίσχυσης και εξισωτικής αποζημίωσης…

Με καθυστέρηση μηνών κατέβαλαν την εξισωτική στους «παλιούς»

«Δεν είναι μόνο που άργησαν να μας καταβάλλουν την εξισωτική αποζημίωση, κάτι που έγινε στις 2 Ιανουαρίου, αδιαφορώντας εάν εμείς είχαμε να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και λογαριασμούς, έρχονται τώρα να πουν ανερυθρίαστα στους νέους συναδέλφους πως δεν τους δίνουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται! Αν είναι δυνατόν! Αν αυτό δεν είναι κατάφορη αδικία και κοροϊδία, τότε τι είναι;», αναρωτιέται ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Αχαΐας Λάμπης Λαμπρόπουλος.

Κάποιοι έκαναν «μαύρα Χριστούγεννα»…

Και συνεχίζει: «Κάποιοι από εμάς έκαναν «Μαύρα Χριστούγεννα», καθώς περίμεναν την υπεσχημένη εδώ και μήνες καταβολή τής εξισωτικής αποζημίωσης, η οποία ήρθε μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Οι υποχρεώσεις όμως «έτρεχαν», είχαμε (και έχουμε) να αντιμετωπίσουμε διάφορες αρρώστιες των ζώων μας και κοντά σε όλα αυτά είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την ανικανότητα του αρμοδίου υπουργείου. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε την αδικαιολόγητη και χωρίς προηγουμένου καθυστέρηση της εξόφλησης της εξισωτικής που άφησε γιορτινές μέρες κάποιους κτηνοτρόφους απένταρους…».

Λάμπης Λαμπρόπουλος: «Επιτέλους, ας σταματήσει η κοροϊδία!»

LAMPROPOULOS LAMPIS

Είναι γεγονός πως οι κυβερνώντες έχουν ξεχάσει την… αλήθεια! Με τα συνεχή ψέματά τους το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να οδηγήσουν σε αφανισμό και την συμπαθέστατη τάξη των κτηνοτρόφων. Δεν είναι σωστό με τις σημερινές συνθήκες να βρίσκουν οι αρμόδιοι φτηνές δικαιολογίες κάθε φορά που γίνονται πληρωμές και να γίνεται παρακράτηση χρημάτων (και) από τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι, αν μη τι άλλο, περνούν δύσκολες καταστάσεις…
«Δυστυχώς, και το λέω με πάσα ειλικρίνεια, η κτηνοτροφία βρίσκεται σε τέλμα. Είναι παραμελημένη από το Κράτος. Δε νοείται δήλωση υπουργού πως πληρώνεται εξισωτική του 2014 και να κάνουν μήνες να μας πληρώσουν! Μας κοροϊδεύουν! Ζούμε και εργαζόμαστε σε ημιορεινές και μειονεκτικές περιοχές, έχουμε σοβαρά προβλήματα επιβίωσης πλέον. Η ακρίβεια σε πετρέλαιο, ζωοτροφές, σε όλα, μας έχουν καθηλώσει, δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε και ειδικότερα κάποιοι νέοι που έχουμε πάρει μια απόφαση να μείνουμε στα χωριά μας. Κάποιοι έγιναν νέοι κτηνοτρόφοι και δεν μπορούν να αναπτυχθούν, να κάνουν επενδύσεις. Μας είπαν πως θα πάρουμε σχέδια βελτίωσης, πως θα πάρουμε άτοκα δάνεια, με δηλώσεις των εκάστοτε υπουργών και υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης. Και αντί αυτών, έρχονται σήμερα και μας «κόβουν» τις επιδοτήσεις που δικαιούμαστε. Πρέπει, λοιπόν, κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η κοροϊδία», καταλήγει ο κ. Λαμπρόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr