banner
banner

Αντίθετος στις ποινικές διώξεις

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

Στους συναδέλφους τους, στελέχη της ΠΟΕ ΟΤΑ που σήμερα δικάζονται κατηγορούμενοι ότι διατάραξαν την ομαλή λειτουργία χωματερής μετά από δίωξη του πρώην δημάρχου Πειραιά, στηρίζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι Αιγιαλείας, στους οποίους, όπως τονίζουν, συμπαρίστανται για τη άδικη δίωξη την οποία υφίστανται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί τετράωρη στάση εργασίας στους δήμους της Αττικής καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μοιρασμένη θητεία

Ήδη, το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων δήμου Αιγιαλείας, προγραμματίζει τη δράση του για το επόμενο διάστημα. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου, έχει ως εξής: Πρόεδρος: Αλέξανδρος Βασιλακόπουλος, Αντιπρόεδρος: Χρήστος Τρίψας, Ταμίας: Αριστομένης Σταματόπουλος, Γεν. Γραμματέας: Άγγελος Μητρόπουλος, Μέλη: Ευάγγελος Πολίτης, Σπύρος Χατζής, Χαράλαμπος Στεφανίδης. Μάλιστα, κατά τη συγκρότηση σε Σώμα που έγινε προ ημερών, τα μέλη αποφάσισαν να «μοιραστούν» την τριετή θητεία, οπότε του χρόνου θα οριστεί πρόεδρος άλλο εκλεγμένο μέλος, την τρίτη χρονιά άλλο κ.ο.κ. Αυτή η τακτική, άλλωστε, είχε τηρηθεί και στην προηγούμενη θητεία της διοίκησης, με σκοπό όλοι οι εκλεγμένοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες από διάφορα πόστα και να ενεργοποιηθούν περισσότεροι εργαζόμενοι στο χώρο του συνδικαλισμού.

«Οι εργαζόμενοι δεν… μασάνε ούτε από μηνύσεις»

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων δήμου Αιγιαλείας, συμπαρίσταται στους συνδικαλιστές που δικάζονται σήμερα, υιοθετώντας τα όσα η ΠΟΕ ΟΤΑ επισημαίνει: ΄΄Σήμερα που η ζωή των εργαζομένων επιδεινώνεται εξαιτίας της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής από τη λεηλασία των μισθών μας, τις απολύσεις, την ακρίβεια και τη φοροληστεία οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης αλλά και της πλειοψηφίας των δημάρχων΄΄, αναφέρουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: ΄΄Η συγκεκριμένη πράξη δεν μας προκαλεί εντύπωση, είναι ενταγμένη στη γενικότερη πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων είναι ενταγμένη στο δόγμα «νόμος και τάξη». Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού ώστε να υλοποιήσουν τα αντεργατικά τους σχέδια (ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις) κ.λπ. χωρίς αντιδράσεις. Είναι εντεταλμένοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σκοπός τους η σωτηρία της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, στόχος τους το χτύπημα κάθε λαϊκού εργατικού δικαιώματος, κάθε εργατικής λαϊκής διεκδίκησης. Γνωρίζουν όμως καλά ότι οι εργαζόμενοι δεν μασάνε ούτε από μηνύσεις, ούτε από δικαστήρια. Και η συγκεκριμένη προσπάθεια ποινικοποίησης και τρομοκράτησης των αγώνων θα πέσει στο κενό γιατί το δίκιο μας είναι πιο ισχυρό από τα μέτρα τους και τις δίκες που θέλουν να στήσουν΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr