banner
banner

Επαφές και υποσχέσεις για το ΤΕΙ

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ Ο ΧΡ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ –  ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΥ…

Μπορεί οι εκλογές να έχουν «παγώσει» κάθε απόφαση σε κυβερνητικό επίπεδο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι σταματούν οι προσπάθειες του δήμου Αιγιαλείας για την παραμονή του Τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας στο Παράρτημα Αιγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας και του Τμήματος Φυσικοθεραπείας.
Τουναντίον, τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι επαφές, με αποκορύφωμα τη συνάντηση του εντεταλμένου συμβούλου του δημάρχου, Χρήστου Σπηλιωτόπουλου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, την Παρασκευή. Την ίδια στιγμή, τα δύο Τμήματα που αποτελούν το Παράρτημα του Αιγίου, συνεχίζουν να παρέχουν σπουδές υψηλού επιστημονικού επιπέδου στους φοιτητές τους, κάτι που ακούστηκε πολλές φορές και κατά την τελετή καθομολόγησης αποφοίτων του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αμείωτο το ενδιαφέρον του Αν. Λοβέρδου

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος, επισκέφθηκε τον κ. Λοβέρδο στο υπουργείο μαζί με τον καταγόμενο από την περιοχή SPHLIOTOPOULOS XRHSTOS TEIπρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτη Γκούμα, και διαπίστωσε ότι ο υπουργός έχει θετική άποψη ως προς τη διατήρηση της Οπτικής στο Αίγιο. Μάλιστα, όπως ο ίδιος ο σύμβουλος του δημάρχου έκανε γνωστό, ΄΄μας είπε χαρακτηριστικά ότι το ενδιαφέρον του είναι αμείωτο για το Τμήμα Οπτικής – Οπτομετρίας προκειμένου να παραμείνει στο Αίγιο΄΄. Ήδη, υπάρχουν ευνοϊκές προϋποθέσεις ως προς αυτό το αίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας και αρκετά θετικά κριτήρια όπως είναι και οι προτάσεις της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), του οργάνου, δηλαδή, των πρυτάνεων που εισηγείται για την αξιολόγηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επιπλέον, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του κ. Σπηλιωτόπουλου, θετικά επιδρά και το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ δήμου και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Καπλάνης, που κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, όσο και όσοι φέρονται επικρατέστεροι για την προεδρία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, βλέπουν θετικά αφενός τη συνεργασία τους με το δήμο Αιγιαλείας και αφετέρου τη διατήρηση των δύο Τμημάτων του Αιγίου.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί

Κι αν η σημερινή κυβέρνηση, μετά και την αδυναμία να προωθηθεί η διατήρηση της Οπτικής μέσω τροπολογιών, έδειχνε διατεθειμένη να βάλει τέλος στο θέμα μεταφοράς ή παύσης λειτουργίας του Τμήματος, μέσω του σχεδίου «Αθηνά ΙΙ», τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο για μετά τις εκλογές. Πάντως, θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής έχουν κάνει τις απαραίτητες επαφές με τους υποψηφίους που ενδέχεται να αναλάβουν τα ηνία της χώρας στις 26 Ιανουαρίου και τους έχουν ενημερώσει για τους λόγους που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη διατήρησης των δύο Τμημάτων, και όχι μόνο επειδή το επιθυμεί η τοπική κοινωνία αλλά από την άποψη της ποιότητας των σπουδών και βεβαίως από την υποδομή αλλά και τη στήριξη που παρέχει στο ΤΕΙ ο δήμος Αιγιαλείας. Γι’ αυτό και θα συνεχιστεί ο αγώνας για την ένταξη της Οπτικής στο νέο μηχανογραφικό δελτίο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, τα πράγματα θα είναι ζοφερά και για την Φυσικοθεραπεία…
Άλλωστε, οι προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος για το ΤΕΙ είναι καθημερινές και δεν περιορίζονται μόνο στις υποχρεώσεις του απέναντι σε αυτό. Ενδεικτικό των προθέσεων του δήμου είναι το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών γίνονταν εργασίες στο χώρο του ΤΕΙ από την πλευρά του δήμου για τον καθαρισμό, τους προβολείς, τον ηλεκτροφωτισμό κ.ά.

Ορκίστηκαν 50 νέοι επιστήμονες!

Τη στήριξή του στο ΤΕΙ, υποσχέθηκε και κατά τη διάρκεια της τελετής καθομολόγησης της περασμένης Παρασκευής ο δήμαρχος Αιγιαλείας. Ο κ. Παναγόπουλος, αφού συνεχάρη τους απόφοιτους και τους γονείς τους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του «Πολύκεντρου», προέτρεψε τους 50 απόφοιτους του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, ως νέοι επιστήμονες με τις προδιαγραφές που απαιτεί η σημερινή κοινωνία, να παραμείνουν στο χώρο της γνώσης και της μάθησης, δεδομένου ότι όλες οι επιστήμες, με τους ρυθμούς που τρέχουν, συνεχώς εξελίσσονται. ΄΄Να προσπαθείτε πάντοτε και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρετε, έστω κι αν εισέρχεστε σήμερα σε μία αποδεκατισμένη αγορά εργασίας. Πλην όμως, η πορεία σας μέχρι εδώ αποδεικνύει ότι έχετε διάθεση και θέληση άρα πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε. Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία στη ζωή σας΄΄, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος.

 

Κατάθεση πρότασης για μεταπτυχιακό από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας!

Ο πρόεδρος Τμήματος Φυσικοθεραπείας Ηλίας Τσέπης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Τμήματος και στο γεγονός ότι σε αυτά τα παιδιά δεν παρουσιάστηκε ένας μονόδρομος αλλά πολλοί δρόμοι και βοηθήθηκαν να επιλέξουν το σωστό. ΄΄Σας δώσαμε τα φώτα για τη συνέχεια. Σας προτρέψαμε να βλέπετε πρώτα τον άνθρωπο και μετά τον πάσχοντα όπως πρέπει να λειτουργούν όλοι όσοι σχετίζονται με τα επαγγέλματα υγείας. Κρατήστε στο μυαλό σας το Τμήμα αυτό και το Αίγιο γιατί ό,τι και να κάνετε στη ζωή σας θα σας ακολουθεί, θα είσαστε πάντα οι απόφοιτοι του τμήματος Φυσικοθεραπείας που σπουδάσατε στο Αίγιο, ίσως αυτά ήταν και τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής σας εδώ, και η σχολή αυτή θα κάνει το παν για να τιμά το δικό σας παρελθόν΄΄, επισήμανε στους αποφοίτους κ. Τσέπης, ο οποίος, παράλληλα, αποκάλυψε πως το Τμήμα Φυσικοθεραπείας προσανατολίζεται στην κατάθεση πρότασης για μεταπτυχιακό! Όπως είπε, ΄΄είμαστε στα τελευταία στάδια της κατάθεσης μιας πρότασης για μεταπτυχιακό πρόγραμμα, όχι αυτόνομα, αλλά στα πλαίσια της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας και αισιοδοξούμε ότι από τον προσεχή Οκτώβριο θα μπορέσουμε να το ξεκινήσουμε. Θα είμαστε πάντα κοντά σας για κάθε καθοδήγηση΄΄.
Ακολούθησε η διαδικασία της ορκωμοσίας των 50 αποφοίτων και εν συνεχεία η επίδοση των πτυχίων από τους καθηγητές του Τμήματος και τον δήμαρχο, εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών από τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους των αποφοίτων.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr