banner
banner

Οι γυναίκες σε εγρήγορση και το 2015

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Γ.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

 

Σε ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα η εκδήλωση της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος- Παραρτήματος Αιγίου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η καφετέρια «Loss» που φιλοξένησε τη συνάντηση, γέμισε από μέλη και φίλες της Ε.Γ.Ε., οι οποίες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά που ανέτειλε πριν από λίγες μέρες, εκφράζοντας, παράλληλα, και τον προβληματισμό τους για τις ανισότητες και την έλλειψη ίσων ευκαιριών, χαρακτηριστικά της σύγχρονης κοινωνίας με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες οι γυναίκες.
Η πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της Ε.Γ.Ε. Ουρανία Κοττά – Κακαβάνη, αφού καλωσόρισε τις παριστάμενες, ευχήθηκε τα καλύτερα για τη νέα χρονιά, κάνοντας αναφορά και στον προγραμματισμό δράσης του Παραρτήματος για το 2015.

Παρουσίαση του ημερολογίου

Στη συνέχεια, το μέλος του Πανελλαδικού Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Αιγίου Λίτσα Γιαννοπούλου, παρουσίασε το νέο ημερολόγιο της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος για το 2015, με θέμα «Η Δημοκρατία σε κίνδυνο; Να τι θα λέγαμε στις γυναίκες να προσέξουν σήμερα», το οποίο ήταν και το θέμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Ε.Γ.Ε. που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Οκτώβριο στα Ιωάννινα, παρουσία και εκπροσώπων του τοπικού Παραρτήματος.
Η έκδοση αυτού του θεματικού ημερολογίου αποτελεί μία από τις κύριες δραστηριότητες της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας και εκδίδεται εδώ και σαράντα χρόνια με επίκαιρο θέμα. Στις σελίδες του εύχρηστου ημερολογίου μπορεί να διαβάσει κανείς τις θέσεις της Ε.Γ.Ε. για το συγκεκριμένο θέμα καθώς και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν στην πανελλήνια συνδιάσκεψη του Οκτωβρίου. Όπως τονίζεται και στο ημερολόγιο ΄΄η Δημοκρατία στην Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο, επειδή καταστρατηγείται η Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή παραβιάζονται Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας καθώς και πολλά άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος. Και βεβαίως, η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει, όταν ο λαός αντιμετωπίζει οξύ κοινωνικό πρόβλημα και μεγάλη εξαθλίωση του πληθυσμού, όταν υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες, φτώχεια, έλλειψη ίσων ευκαιριών, και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων΄΄. Καθίσταται δε σαφές ότι ΄΄οι γυναίκες πρέπει να είναι σε εγρήγορση για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο, γιατί σήμερα κινδυνεύει να ακυρωθεί η όποια πρόοδος είχε συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια στο θέμα της ισότητας των δύο φύλων΄΄. Όπως είπε η κ. Γιαννοπούλου, πρόκειται για ένα καθαρά γυναικείο ημερολόγιο που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει να υπάρχει στη συλλογή κάθε γυναίκας. Είναι εύχρηστο, αφού χωρά σε κάθε τσάντα και περιλαμβάνει, εκτός από ημερολόγιο και εορτολόγιο.

Δώρα και χειροποίητα γλυκά

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τυχερή στην οποία έπεσε το φλουρί της πίτας, έλαβε ως δώρο ένα ημερολόγιο. Επίσης, πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος αγορά στην οποία κληρώθηκαν πλούσια δώρα.
Οι κυρίες- μέλη της Ε.Γ.Ε.- Παραρτήματος Αιγίου εντυπωσίασαν με την χειροποίητη βασιλόπιτα που ετοίμασαν αλλά και με τα γλυκά που γεύτηκαν οι καλεσμένες τους, ενώ ενημερώνονταν για τις επόμενες δράσεις του τοπικού παραρτήματος και τις παρεμβάσεις της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος.

Η δράση του επόμενου διαστήματος

Ήδη, υπάρχουν κάποιες σκέψεις για την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ενώ μετά τις εκλογές θα πραγματοποιηθεί κάποια εξόρμηση στην Αθήνα για παρακολούθηση θεατρικής παράστασης. Παράλληλα, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί και φέτος βιωματικό εργαστήριο. Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο είχε διοργανωθεί και πέρυσι με θέμα «Άγχος: ψυχοσωματικές εκδηλώσεις και τρόποι διαχείρισης», σε συνεργασία με την Ψυχολόγο Μαριλίνα Αναστοπούλου, και έτυχε μεγάλης απήχησης.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr