banner
banner

Παγωμένη η τοπική αγορά

ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΩΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

 

Βαδίζοντας πλέον στην μετά εορταστική περίοδο και με τις εκπτώσεις προ των πυλών η κίνηση στην αγορά της πόλης του Αιγίου παραμένει αμετάβλητη με τον τζίρο στα καταστήματα να καταγράφει πτώση, περίοδο που οι περισσότεροι των εμπόρων πόνταραν σε ανάκαμψη των καταστημάτων τους.
Η αγοραστική ικανότητα των καταναλωτών όπως τονίζουν αρκετοί πολίτες έχει πέσει ακόμη περισσότερο σε σχέση με πέρυσι, καθώς η αβεβαιότητα για το μέλλον (οδεύουμε και επίσημα σε εκλογές) και οι απανωτές πληρωμές των δυσβάστακτων φόρων αλλά και των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων έχουν πατήσει φρένο σε περαιτέρω αγορές ρουχισμού, υποδημάτων κτλπ. Όπως ανέφερε στην «Π» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Σπύρος Σπυρόπουλος η φετινή περίοδος ήταν χειρότερη και από την αντίστοιχη περσινή με το αγοραστικό κοινό να μην προβαίνει σε αγορές του παρελθόντος και να αρκείται σε λίγες και μικρότερης αξίας.

Σπύρος Σπυρόπουλος: «Περιμέναμε κινητικότητα την τελευταία Κυριακή στην αγορά, κάτι που τελικά δυστυχώς δεν έγινε»

SPYROPOULOS SPYROS

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί και για το μέτρο των Κυριακών, αφού μπορεί τα καταστήματα στην αγορά του Αιγίου να άνοιξαν τις δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου, εντούτοις η κίνηση των καταναλωτών διαπιστώθηκε αρκετά χαμηλή με τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου να τονίζει πως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα περίμεναν οι έμποροι, ιδίως την περασμένη Κυριακή με τον καιρό να στέκεται εμπόδιο στο καταναλωτικό κοινό να βρεθεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ο κ Σπυρόπουλος στάθηκε στο μέτρο των Κυριακών τονίζοντας πως το μέτρο αυτό πραγματοποιείται για πρώτη φορά με τον νόμο να ψηφίζεται στις 19 Δεκεμβρίου αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μην είναι ενημερωμένος πως τα καταστήματα λειτούργησαν κανονικά τη Κυριακή (28/12). Οι ελπίδες για ανάκαμψη στην αγορά εναποτίθενται στο υπόλοιπο των εορτών καθώς και στις προσεχείς εκπτώσεις με τους εμπόρους της πόλης να αναμένεται να πραγματοποιήσουν γενναίες προσφορές προς όφελος του αγοραστικού κοινού. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας εξέφρασε μέσω της «Π» την αισιοδοξία του πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα τις επόμενες ημέρες αλλά και την περίοδο των εκπτώσεων για τον εμπορικό κόσμο της πόλης, ενώ τέλος ευχήθηκε καλή χρονιά, ευτυχισμένο το νέο έτος προτρέποντας τους Αιγιαλείς να στηρίζουν την τοπική αγορά.
Στην «Π» για την γιορτινή περίοδο και τον αντίκτυπο που έχει στην αγορά της πόλης μίλησαν οι υπεύθυνοι 3 διαφορετικών καταστημάτων σχολιάζοντας την κίνηση τόσο τις καθημερινές όσο και τις Κυριακές.

Σόνια Κανελλοπούλου: «Η οικονομική κρίση επηρεάζει σαφώς την αγορά, όμως το κατάστημά μας δεν περνάει αδιάφορο από τον καταναλωτή»

Στην Μητροπόλεως βρίσκεται το κατάστημα «I CAN DO STYLE!» με ιδιοκτήτη τον κ Βασίλη Κωσταρίδη, κατάστημα που αφορά κατεξοχήν το γυναικείο κοινό καθώς διαθέτει ρούχα απευθυνόμενα σε όλες τις ηλικίες του ασθενούς φύλλου. Η υπεύθυνη του καταστήματος Σόνια Κανελλοπούλου μιλώντας στην «Π» τόνισε πως η κίνηση στο κατάστημα τις ημέρες των γιορτών ήταν ικανοποιητική με τους καταναλωτές να προβαίνουν σε αγορές, με την οικονομική κρίση να επηρεάζει ωστόσο το πορτοφόλι. «Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη κινητικότητα σε σχέση με τις προηγούμενες, ενώ την Κυριακή που μας πέρασε δυστυχώς ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος για αγορές» ανέφερε η Σόνια προσθέτοντας πως το μέτρο των Κυριακών βοηθά αρκετούς που λόγω δουλειάς τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας δεν έχουν τη δυνατότητα να βρουν τον χρόνο να κάνουν μια βόλτα στα καταστήματα της πόλης.

Άννα Αγγελή: «Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο τα πράγματα είναι πεσμένα»

Άλλο ένα γυναικείο κατάστημα με νεανικά ρούχα αλλά και αξεσουάρ το «ENVY» του κ Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου ανταπεξέρχεται παρά τους δύσκολους καιρούς, με την υπεύθυνη του καταστήματος Άννα Αγγελή να τονίζει στην «Π» πως η κινητικότητα των καταναλωτών άρχισε να φαίνεται παραμονές των Χριστουγέννων, όμως η φετινή εικόνα δεν ήταν ίδια με την περσινή καθώς ο τζίρος είναι μικρότερος. «Το κατάστημα μας διαθέτει ρούχα και αξεσουάρ σε οικονομικές τιμές ενώ υπάρχουν και προσφορές, που βοηθούν τους καταναλωτές να αγοράσουν τόσο για τους ίδιους όσο και για δώρα» ανέφερε η Άννα. Η κινητικότητα όπως τονίζει τις δύο τελευταίες Κυριακές όπου τα καταστήματα παρέμειναν ανοικτά δεν ήταν αυτή που θα περίμενε, ειδικά λόγω καιρού αλλά και κακής ενημέρωσης καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που δεν γνώριζαν πως μπορούν να επισκεφτούν τα καταστήματα.

Άκης Τριανταφύλλου: «Κινούμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ενώ το εγχείρημα των Κυριακών τελικά δεν απέδωσε καρπούς»

Μικρή κινητικότητα στην αγορά τις πρώτες ημέρες των γιορτών διαπιστώνουν και οι αδελφοί Τριανταφύλλου με τον Γιώργο που διατηρεί κατάστημα λευκών ειδών στην Κλεομένους Οικονόμου να τονίζει στην «Π» πως ο κόσμος πραγματοποιεί λίγες αγορές. Την ίδια άποψη έχει και ο Άκης (ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας) αναφέροντας επίσης πως το εγχείρημα των Κυριακών τελικά δεν απέδωσε καρπούς καθώς η κίνηση στα καταστήματα της πόλης τόσο την προηγούμενη όσο και την Κυριακή που μας πέρασε ήταν περιορισμένη. «Η αγορά κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τα περσινά κάτι που παρατηρείται και στην αγορά της Πάτρας με τις Κυριακές τελικά να μην βοηθούν στην ανάκαμψη των καταστημάτων» ανέφερε ο Άκης. Το εν λόγω κατάστημα παρέχει λευκά είδη, κουρτίνες και στρώματα και σε προσιτές τιμές.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr