banner
banner

Το κοινό «αγκαλιάζει» τον… ψηφιακό «Απόλλωνα»

ΑΡΙΣΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ -ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΗΧΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

 

Δικαιωμένο εμφανίζεται το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. από τη λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου με τη νέα ψηφιακή μηχανή της αίθουσας, καθώς ήδη, από τις 2 Ιανουαρίου που λειτουργεί με τη νέα του μορφή, το κοινό της Αιγιάλειας έχει «αγκαλιάσει» τον «Απόλλωνα». Η προσέλευση του κόσμου θύμισε τις παλιές καλές εποχές του κινηματογράφου, ενώ όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη σαφώς βελτιωμένη εικόνα και ήχο που προσέφερε η νέα μηχανή.
΄΄΄Ηταν νέα πρώτο ουσιαστικό βήμα για την βελτίωση της λειτουργίας του κινηματογράφου, ωστόσο δεν τελειώσαμε εδώ. Εκτός από τη συντήρηση και τη νέα μηχανή συνεχίζουμε με τη θέρμανση και με κάποιες άλλες παρεμβάσεις, εξετάζοντας, ταυτόχρονα και το πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει ο κινηματογράφος στη νέα του μορφή΄΄, σχολίασε στην «Π» η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά.

Εγκαίνια με εκδήλωση και πρεμιέρα

Το επίσημο… πέρασμα στη νέα ψηφιακή εποχή του τοπικού κινηματογράφου, πάντως, δεν αποκλείεται να γίνει και με την πραγματοποίηση κάποιας τελετής άμεσα που ενδέχεται να συνοδευθεί από την πρώτη προβολή ταινίας αλλά και την επίσκεψη σημαντικού προσώπου από το χώρο του κινηματογράφου!
Μέχρι τότε, πάντως, συνεχίζεται η προβολή επιλεγμένων ταινιών που προσελκύουν το ενδιαφέρον των σινεφίλ. Κάτι ανάλογο θα ισχύσει και από σήμερα Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, οπότε ξεκινά η προβολή δύο ταινιών καθημερινά, απευθυνόμενες σε κάθε ηλικία και σε όλα τα γούστα.

«Αστερίξ» και «Από έρωτα» από σήμερα μέχρι την Τετάρτη

Συγκεκριμένα, από σήμερα μέχρι και την προσεχή Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, ο «Απόλλων» θα προβάλει ψηφιακά την ταινία κινουμένων σχεδίων «Αστερίξ: Η κατοικία των θεών» («Asterix: Le domain des dieux») καθώς και την ελληνική ταινία «Από έρωτα».
Προβολή 6.30-8.00 «Αστερίξ: Η κατοικία των θεών». Ο Καίσαρας εκπονεί ένα διαφορετικό σχέδιο υποδούλωσης των πεισματάρηδων Γαλάτων. Η ανέγερση της κατοικίας των θεών, ενός συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών, φέρνει στην περιοχή δεκάδες Ρωμαίους πολίτες κι έναν παμπόνηρο Συγκλητικό, οι οποίοι αρχίζουν με κόλπα αλλά και τη μικροαστική συμπεριφορά τους, να παρασύρουν τους αφελείς χωριάτες στους πειρασμούς της χλιδής και του εύκολου πλουτισμού. Σκηνοθεσία: Λουί Κλισί Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Προβολές 8.00-10.00 και 10.00-12.00 «Από έρωτα». Ο Αντώνης είναι ακόμη ένας ήρωας στα πρόθυρα υπαρξιακής κρίσης και αναζητά διέξοδο στη ζωηρή φαντασία του. Έτσι δύο μέρες προτού παντρευτεί τη Νατάσα, μια Μολδαβή νοσηλεύτρια, δέχεται την ξαφνική επίσκεψη της Άννας. Μιας γυναίκας που υπήρξε ο μεγάλος του έρωτας και τον αναγκάζει να επιστρέψει διαρκώς στο παρελθόν, αναθεωρώντας έτσι ολόκληρη τη ζωή του. Τι όμως απ’ όλα όσα σκέφτεται και ζει είναι αληθινό; Πόσο ωφέλιμο ειναι για τον ίδιο να συμμορφωθεί κοινωνικά, να ξεχάσει και να προχωρήσει μπροστά; Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης. Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Παναγιώτα Βλαντή, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιάννος Περλέγκας, Μάρθα Καραγιάννη.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ · ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr