Εμπόδια στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΖΑΡΟΥΧΛΑΣ

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής το Σάββατο το πρωί,να θέσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στη Ζαρούχλα, μια μέρα πριν.
Η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκε από κεραυνό, ενώ σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση, ενώ κάηκαν περίπου πέντε στρέμματα δασικής έκτασης, πριν αυτή σβήσει εντελώς το μεσημέρι του Σαββάτου.
Η πρόσβαση στο σημείο ήταν αδύνατη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί και η συμβολή του πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών.
Μάλιστα, επειδή η φωτιά είχε πέσει σε χαράδρα χρειάστηκαν δύο καναντέρ που όμως δεν μπορούσαν να πετάξουν χαμηλά, με αποτέλεσμα να έρθουν δύο μικρότερα πυροσβεστικά αεροπλάνα για να βοηθήσουν στην κατάσβεσή της.

Τη διαμαρτυρία του εξέφρασε μέσω του Protionline.gr , ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Ντρίβας, ο οποίος ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή επανειλημμένως να καθαρίσει το δρόμο που περνά μέσα από το δάσος της Ζαρούχλας. Αν ο δρόμος ήταν καθαρός η Πυροσβεστική θα είχε κάνει γρήγορα τη δουλειά της, είπε ο αγανακτισμένος πρόεδρος την ώρα της μάχης με τις φλόγες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr
[metaslider id=37366]