banner
banner

Μαγεύτηκαν από τις γεύσεις και τα αρώματα της Αιγιάλειας

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη επτά δημοσιογράφων και bloggers, μελών της International Food, Wine and Travel Writers Association-IFWTWA, που επισκέφθηκαν την Αιγιάλεια με σκοπό να γνωρίσουν αλλά και να αναδείξουν το γαστρονομικό πλούτο της περιοχής μας.

Μαζί με την αποστολή στην ξενάγηση ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αιγιαλείας κ.Στράτος Βαρδάκης,ο οποίος και συντόνισε την όλη δράση αφού είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης. Επίσης η αναπληρώτρια του Δημάρχου Αιγιάλειας κ. Βάσω Ψυχράμη, καθώς και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α κ. Μαίρη Τσουκαλά με τους συνεργάτες της η οποίοι παρουσίασαν τα προγράμματα «Οινοξένεια» και « Εν Συρμώ». Επίσης ακολούθησαν την αποστολή η δημοσιογράφος Μαίρη Παραπονιάρη, ο εκδότης Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος, η επιχειρηματίας Σοφία Κουνινιώτη, ο σεφ Γιώργος Τυράννης και το μέλος του Δ.Σ της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Νταίζη Πετσοπούλου.

episkepsh-dhmosiografon-03

Γνώρισαν το «Βιωματικό Τουρισμό»

Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής οι αμερικανοί δημοσιογράφοι έφτασαν στο Αίγιο και αφού έκαναν μια μικρή στάση στα δωμάτια τους στο ξενοδοχείο Harmony ξεκίνησαν την περιήγηση τους στην Αιγιάλεια.

Πρώτος σταθμός της αποστολής ήταν οι αμπελώνες του οινοποιείου Rira στην Αρραβωνίτσα, με τους αμερικανούς να εντυπωσιάζονται και τον Παναγιώτη Τσίτσα να τους ενημερώνει για την ιστορία των αμπελώνων που υπάρχουν από το έτος 1870, αλλά και για την ποιότητα των κρασιών της περιοχής.

Αμέσως μετά οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών για να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις αλλά και τα μέσα με τα οποία συσκευάζεται η κορινθιακή σταφίδα. Πρόθυμοι και πάντα φιλόξενοι ο Πρόεδρος της Ένωσης Θανάσης Σωτηρόπουλος, ο Γενικός Διεθυντής Μίλτος Σταυρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Νίκος Μιχαλόπουλος ξενάγησαν τους επισκέπτες και τους ενημέρωσαν τόσο για τη διατροφική αξία της σταφίδας όσο και για τη δυναμική της Ένωσης.

episkepsh-dhmosiografon-06

Το πρόγραμμα της επίσκεψης συνεχίστηκε με στάση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου, όπου ο αρχαιολόγος Ανδρέας Βόρδος ξεδίπλωσε την ιστορία της Αιγιάλειας ξεναγώντας τους δημοσιογράφους στους χώρους του Μουσείου.

Βγαίνοντας από το Μουσείο, μια ευχάριστη και εύγεστη έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες και δεν ήταν άλλη από την κολοκυθόπιτα που τους προσέφεραν στο μαγειρείο η «Παλαιά Αγορά». Και επειδή μετά το ορεκτικό υπάρχει πάντα διάθεση για το κυρίως ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης είχε φροντίσει ώστε στο Refrain να υπάρχει ένα γεύμα που θα εντυπωσίαζε τους επισκέπτες. Μπουργέτο( με φρέσκα ψάρια που προσέφερε το ιχθυοπωλείο του Π.Μεσσήνη) ,συναγρίδα (προσφορά του κ.Τυράννη) και γαρίδες σαγανάκι με το σεφ Γιώργο Τυράννη να μαγειρεύει μπροστά στα μάτια τους, με τον μοναδικό του τρόπο. Όπως δήλωσε στο “protionline.gr” ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Στράτος Βαρδάκης «θελήσαμε στο σύντομο χρονικό διάστημα που είχαμε, να προετοιμαστούμε για να δείξουμε και να αναδείξουμε στους επισκέπτες μας τον Βιωματικό Τουρισμό.
Δώσαμε μια γεύση Αιγιάλειας, με τους δημοσιογράφους να συμμετέχουν στην όλη διοργάνωση και όχι να είναι απλοί παρατηρητές.

dhmosiografoi-gastronomia-01

Μαγειρέψαμε γι’ αυτούς, συνδυάσαμε την γαστρονομία με τον τουρισμό και πήραμε τα εύσημα από τον αρχηγό της αποστολής Παναγή Γερμενή. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν στην αποστολή και κυρίως την κ. Νταίζη Πετσοπούλου που προσέφερε την διαμονή και τον Γιώργο Τυράννη που κατάφερε να εντυπωσιάσει τους φιλοξενούμενους μας».
Μετά το γεύμα ακολούθησε περίπατος στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων με τον Πύργο να τραβάει την προσοχή των επισκεπτών, που θέλησαν όχι μόνο να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες αλλά και να μάθουν την ιστορία του.

episkepsh-dhmosiografon-02

Εντυπωσιασμένοι από τη φιλοξενία οι επισκέπτες αφού ξεκουράστηκαν για λίγο, επισκέφθηκαν και το οινοποιείο Τετράμυθος στο Άνω Διακοπτό, όπου δοκίμασαν εκλεκτής ποιότητας οίνους.
Το εξειδικευμένο δημοσιογραφικό ταξίδι με επίκεντρο το Γαστρονομικό Τουρισμό πραγματοποιείται την περίοδο 20-28 Σεπτεμβρίου 2016 σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Συντακτών για τη Γαστρονομία, τον Οίνο και το Ταξίδι σε όλες τις περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου.

Κάθε προορισμός, μέλος του ΣΠΟΑΚ που θα συμμετέχει θα προβληθεί σε άρθρα που θα δημοσιεύσουν οι δημοσιογράφοι σε έγκριτα ηλεκτρονικά ή/ και έντυπα Μέσα με δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες διασφαλίζοντας προβολή που σε άλλη περίπτωση έπρεπε να καταβάλλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

episkepsh-dhmosiografon-04

 

episkepsh-dhmosiografon-10

dhmosiografoi-gastronomia-03

dhmosiografoi-gastronomia-04

episkepsh-dhmosiografon-11

episkepsh-dhmosiografon-07

episkepsh-dhmosiografon-09

episkepsh-dhmosiografon-08


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr