banner
banner

Ξεκάθαρο μήνυμα και πρόγραμμα

«ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!» ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Με τριακονταετή πορεία στην τοπική αγορά, γνώστης των θεμάτων της και των προβλημάτων που απασχολούν τον Αιγιώτη έμπορο, ο Λάμπης Παπαδόπουλος κατέρχεται στις εκλογές του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, που θα διεξαχθούν στις 27 Ιανουαρίου. Ηγείται δε, ενός ψηφοδελτίου που κύρια χαρακτηριστικά έχει την ενότητα, τη διαφάνεια, την εντιμότητα, την αξιοκρατία και στόχο να ανοίξει τις «πύλες» τού Εμπορικού Συλλόγου για τα μέλη του, με ίσες ευκαιρίες και στήριξη για όλους. Έχοντας διαχωρίσει τη θέση του από τους χειρισμούς της απερχόμενης διοίκησης, εκφράζοντας ανοιχτά τις ενστάσεις του, μιλά στο Protionline.gr  για τα κακώς κείμενα, αναλύοντας το πώς μπορεί να ανακάμψει ο ιστορικός σύλλογος της πόλης.

Έχουμε εισέλθει πλέον στην τελική ευθεία για τις εκλογές στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιαλείας. Κατέρχεστε με τον συνδυασμό «Εμπορική Ενότητα» του οποίου μάλιστα, τεθήκατε επικεφαλής. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τής παράταξης;
Αυτό που εμείς αντιπροσωπεύουμε, είναι η κάθαρση στον Εμπορικό Σύλλογο, η διαφάνεια και η συμμετοχή όλων των μελών, γιατί ο Σύλλογος είναι το σπίτι όλων των εμπόρων και όχι τω ολίγων και «εκλεκτών».

Κατά πόσο, η «Εμπορική Ενότητα», διαφοροποιείται από τις μέχρι τώρα ενέργειες στον Εμπορικό Σύλλογο και πώς σκοπεύει να κινηθεί έτσι ώστε να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα; Κατά τη γνώμη σας, ποιος ευθύνεται για την αστάθεια και τα κακώς κείμενα στον Σύλλογο;
Μέχρι τώρα ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν για τους λίγους για τους «πονηρούς», αυτούς που ήθελαν τα προγράμματα για πάρτη τους και αγνοούσαν την πλειοψηφία των συναδέλφων μας και μας ήθελαν όλους απ’ έξω από αυτά. Αλήθεια, πόσοι συνάδελφοί μας έχουν πάρει προγράμματα με επιδοτήσεις ή προσωπικό δωρεάν για τις επιχειρήσεις τους;
Να υπενθυμίσω ότι η πρόσφατη παραίτηση (και προς τιμήν της) της γενικής γραμματέως και μέλους – υποψήφιας με την Εμπορική Ενότητα κ. Μαίρης Χρονοπούλου, έγινε όταν διαπίστωσε ότι χωρίς να έχει παρθεί απόφαση από το Δ.Σ., ο κ. Ευαγγελίου και η παρέα του είχαν δώσει αντικαταστατικά, σε εταιρεία επιλογής τους, δύο προγράμματα ΛΑΕΚ αρκετών χιλιάδων ευρώ και γι’ αυτό θα υπάρξει συνέχεια μέσω του Εισαγγελέως.

Κατά πόσο η «ενότητα» στον Σύλλογο είναι στις προτεραιότητές σας; Για ποιους λόγους δεν θα μπορούσατε να συμμετάσχετε σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο; Θεωρείτε ότι, για το καλό του Συλλόγου, θα μπορούσατε να συνεργαστείτε και με ανθρώπους που στο παρελθόν διαφωνήσατε;
Με όλους μπορούμε να συμμετέχουμε σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, εκτός από αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν τον Εμπορικό Σύλλογο προς όφελός τους, επί σειρά ετών, άλλοτε για να ικανοποιήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα κι άλλοτε για να προβάλλουν τον εαυτό τους, κάνοντας τον Εμπορικό Σύλλογο σκαλοπάτι που θα τους αναδείξει σε ανώτερα αξιώματα όπως το Επιμελητήριο, ο δήμος κ.λπ.
Τα μέλη των τελευταίων διοικήσεων παλεύουν με το παλιό και το φθαρμένο που είχε και έχει αν σκοπό να διαφεντεύει τα προγράμματα του Συλλόγου προς όφελος των λίγων. Μιλάμε για μια γενιά παλαιών επαγγελματιών συνδικαλιστών που αφού διετέλεσαν πρόεδροι επί σειρά ετών, βάζουν τώρα μπροστά αχυρανθρώπους και τους καθιστούν συνυπεύθυνους στην κακοδιαχείριση του Συλλόγου, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος να έχει πνιγεί οικονομικά, να μην έχει καμία εκτίμηση απέναντι στους συναδέλφους και να έχει απαξιωθεί γιατί έπαψε να είναι μαχητικό και διεκδικητικό όργανο τα συναδέλφων μας.

Προσωπικά, έχετε μία μακρόχρονη πορεία στην αγορά και γνωρίζετε τα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο. Ποια είναι τα θέματα που θα προτάξει η «Εμπορική Ενότητα»;
Ήδη, ο Εμπορικός Σύλλογος είναι υποβαθμισμένος γιατί όλοι οι συνάδελφοι θεωρούν ότι ένας τέτοιος Σύλλογος δεν τους εκφράζει γιατί δεν μπορεί να τους προσφέρει τίποτα, νιώθουν απομονωμένοι και αποκλεισμένοι και για τον λόγο αυτό έχουν απομακρυνθεί και απομονωθεί γιατί δεν αντέχουν άλλο τον κοροϊδία.
Δηλώνω προσωπικά και δεσμεύομαι ότι τόσο εγώ όσο και τα μέλη του συνδυασμού μου, θα παλέψουμε για ένα ανοικτό Εμπορικό Σύλλογο, έναν Εμπορικό Σύλλογο για όλους. Όπου στο κάθε πρόγραμμα που θα υλοποιείται (πάντα σε συνθήκες διαφάνειας, θα συμμετέχουν όλοι και όχι μόνο οι «κολλητοί» και οι «πονηροί» των επαγγελματιών συνδικαλιστών που προανέφερα. Μέσα από διαπαραταξιακή επιτροπή που θα δημιουργήσουμε, θα ελέγχονται από όλους και όλες τις παρατάξεις, τα οικονομικά του Συλλόγου και η διαχείριση των προγραμμάτων.
1)Θα διεκδικήσουμε την δημιουργία ανοικτών κέντρων εμπορίου σε συνεργασία με την ελληνική συνομοσπονδία όπως ήδη υλοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, 2)θα υποστηρίξουμε κάθε πρόγραμμα για τα μέλη μας που θα έχει σχέση με το ηλεκτρονικό κατάστημα ώστε να εκπαιδεύσουμε από τον σύλλογό μας και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια συναδέλφου μας για δημιουργία e-shop, πράγμα απαραίτητο και επιβαλλόμενο για την εποχή μας και την βιωσιμότητά μας. 3)Θα επιδιώξουμε με την καλύτερη δυνατή συνεργασία με τον δήμο, με την περιφέρεια, με την ομοσπονδία μας, με την ΕΣΕΕ, με το Επιμελητήριο και κάθε φορέα, προκειμένου να φέρουμε κόσμο και επισκέπτες στην αγορά μας και όταν λέω αγορά, δεν εννοώ μόνο την Μητροπόλεως και την Κλ. Οικονόμου. Αγορά είναι και η Ερμού και η Κορίνθου και η Νικ. Πλαστήρα και η Σολωμού, η Ρήγα Φεραίου, η Κανελλοπούλου, η Ταξιαρχών, η Σολιώτη και οι περιφερειακοί δρόμοι.

Στείλτε ένα μήνυμα στους συναδέλφους σας εμπόρους, εν όψει των εκλογών της 27ης Ιανουαρίου…
Το μήνυμα που θέλω να στείλω ξεκάθαρα προς όλους τους συναδέλφους, είναι: Εμπορικός Σύλλογος για όλους. Αλλάζω από σήμερα το όνομα του συνδέσμου μας, έχοντας την έγκριση από όλα τα μέλη, από Εμπορική Ενότητα σε «ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Όλοι μαζί θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε ένα καλύτερο ασφαλιστικό σύστημα που θα μας παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συντάξεις αξιοπρεπείς. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και για να μειώσουμε το άδικο της 100% προκαταβολής φόρου. Ο Εμπορικός Σύλλογος που ονειρευόμαστε, θα έχει τμήμα εξυπηρέτησης για τους συναδέλφους μας που θα διαθέτει λογιστή και δικηγόρο για δωρεάν συμβουλές. Για φορολογικά, ασφαλιστικά, επαγγελματική στέγη κ.λπ. Προσκαλώ όλες τις δυνάμεις της αγοράς κοντά μας, προχωρούμε σεμνά, ενωτικά και με διαφάνεια. Το μήνυμα που στέλνουμε, είναι: «Εμπορικός Σύλλογος για Όλους»!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr