banner
banner

Ίδια γεύση, λιγότερες ενοχές: Οι υγιεινοί αντικαταστάτες τριών ανθυγιεινών υλικών

YGEIINA SNAK

Εάν ένας από τους στόχους σας για τη νέα χρονιά είναι να τρώτε πιο υγιεινά και να προσέχετε την διατροφή σας, αλλά δεν θέλετε να συμβιβαστείτε καθόλου γευστικά, τότε αυτό το θέμα είναι για εσάς. Και ο λόγος είναι ότι με μερικές απλές αλλαγές στην διατροφή σας μπορείτε να δείτε μεγάλη διαφορά στην υγεία σας.

Αρχίστε με μικρά βήματα, όπως για παράδειγμα να αντικαταστήσετε τα παρακάτω τρία υλικά με την πιο υγιεινή, αλλά εξίσου γευστική, εκδοχή τους.

  • Αβοκάντο αντί για βούτυρο ή μαγιονέζα.: Το αβοκάντο έχει κερδίσει έδαφος τον τελευταίο καιρό και όλο και περισσότεροι άνθρωποι το εντάσσουν στην καθημερινή τους διατροφή. Πέρα από τα θρεπτικά του συστατικά και τα καλά λιπαρά που προσφέρει, μπορεί να αντικαταστήσει πανεύκολα το βούτυρο ή ακόμα και την μαγιονέζα, αν το χτυπήσετε λίγο στο multi.
  • Βρώμη αντί για τριμμένη φρυγανιά.: Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε μπιφτέκια ή θα θελήσετε να πανάρατε κοτόπουλο, αφήστε την φρυγανιά στην άκρη και προτιμήστε λίγη τριμμένη βρώμη. Έχετε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά είναι πιο ελαφρύ.
  • Χουρμάδες αντί για ζάχαρη.: Οι χουρμάδες έχουν ιδιαίτερα γλυκιά γεύση, αλλά επειδή έχουν φυσική φρουκτόζη και όχι επειδή έχουν υποστεί επεξεργασία όπως η ζάχαρη. Μουλιάστε μερικούς χουρμάδες, λιώστε τους και βάλτε τους σε κέικ, smoothies ή παγωτό αντί για ζάχαρη.

http://www.huffingtonpost.gr/


Article Tags:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
TIPS

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr
menu