Ξανά στο τραπέζι το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές

ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΒΑΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ: ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσχέδιο του τετάρτου μνημονίου, στα κείμενα δηλαδή που έχουν στείλει οι Θεσμοί στην Αθήνα για μελέτη, πριν ξεκινήσουν οι συναντήσεις στο Χίλτον, τίθεται εκ νέου το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, το προσχέδιο προβλέπει την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, είτε αυτοί αφορούν στο μέγεθος του καταστήματος, είτε τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται τα καταστήματα.

Και τώρα όπως και στο παρελθόν όταν επιχειρήθηκε να ξανανοίξει αυτό το θέμα προκλήθηκαν μεγάλες τριβές με τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων, τα οποία προκηρύσσουν απεργίες κατά τις ημέρες που προβλέπεται άνοιγμα των καταστημάτων.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (OIYE) σε ανακοινώσεις της σχετικά με τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές, κάνει λόγο για καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου οι οποίες πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία και δημιουργούν εργαζόμενους «λάστιχο» με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα και κάνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία.

http://www.iefimerida.gr

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr
[metaslider id=37366]