banner

Τσουρέκια πασχαλινά, εύκολα

Είναι απόλαυση να φτιάξετε μόνοι σας τα πασχαλινά τσουρέκια, στολισμένα με ένα βαμμένο αυγό.

Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή για αρχάριους. Τα τσουρέκια έχουν ένα μειονέκτημα: θέλουν να πάρετε χρόνο, να το απολαύσετε και να μη βιάζεστε.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο (έτοιμο σε σκόνη στα σούπερ μάρκετ)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 280 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά 350 γραμμάρια γάλα φρέσκο
  • Για επάλειψη: αυγό και λίγο λυωμένο βούτυρο

Για τη μαγιά

  • 1,5 κύβο μαγιά νωπή (στο σούπερ μάρκετ)
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/3 φλυτζανιού χλιαρό νερό

TSOUREKIA 02

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τη μαγιά σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη (40 γραμμάρια) και το χλιαρό νερό
  • Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να φουσκώσει
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά
  • Μόλις λιώσουν τα αφήνουμε στην άκρη
  • Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με το βούτυρο και τη ζάχαρη, σε πολύ χλιαρή φωτιά
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το μαχλέπι και τη μαστίχα -Γίνεται και με μίξερ χειρός
  • Προσθέτουμε τα υγρά υλικά
  • Ζυμώνουμε για 10 λεπτά ώσπου η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια, να είναι απαλή και βουτυράτη
  • Βουτάμε τα χέρια σε λιωμένο  βούτυρο και βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο
  • Την τοποθετούμε σε μεγάλη λεκανίτσα και την σκεπάζουμε καλά, για 2 ώρες
  • Πρέπει κανονικά να τριπλασιαστεί σε όγκο
  • Την αδειάζουμε στον πάγκο της κουζίνας και την χωρίζουμε σε λωρίδες
  • Δείτε λίγο πώς θα πρέπει να είναι τα μίνι τσουρέκια σας: Αφήστε τρυπούλα για το αυγό
  • Μέσα στην τρυπούλα βάζουμε το βρασμένο και χρωματιστό αυγό
  • Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα, σε ζεστό μέρος
  • Χτυπάμε 1 αυγό με 1 κουταλιά ζάχαρη και 1 κουταλιά νερό και αλείφουμε καλά τα τσουρέκια με το διάλυμα
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά
  • Οταν τα τσουρέκια κρυώσουν, σκεπάστε τα με διαφάνεια για να μη ξεραθούν
  • Μπορείτε να τα στολίσετε με χρωματιστή ζάχαρη, αμύγδαλο κλπ
  • TSOUREKIA 03

 

http://www.iefimerida.gr

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
TIPS

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr