background img
banner
banner

Διάκριση του 2ου ΓΕΛ Αιγίου! | ΦΩΤΟ

ΣΤΟΝ 5ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ρομποτικής που φιλοξενήθηκε στο ΠΕΑΚ Πατρών, την Κυριακή 18 Ιουνίου, 14 ομάδες από τη Δυτική Ελλάδα προκρίνονται στον τελικό της Αθήνας την 1η Ιουλίου, όπου θα διεξαχθεί ο Εθνικός Διαγωνισμός WRO, με την προοπτική ενδεχομένως να προκριθούν και 20, κάτι που θα ξεκαθαριστεί μετά την ολοκλήρωση των υπόλοιπων περιφερειακών διαγωνισμών, στις 26 Ιουνίου. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου που κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία των Λυκείων, με προπονητή τον Δημήτρη Καϊπη και μαθητές τους Καϊπη Μιχαήλ, Καϊπη Μαρία και Παπαγεωργίου Γιάννη.

Ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΠΔΕΔΕ και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης με τον W.R.O™ Hellas, στο κλειστό γήπεδο χάντμπολ (Κουκούλι).

40 σχολικές ομάδες της Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν με 120 μαθητές και μαθήτριες στη γιορτή της ρομποτικής με γνώμονα τον υγιή συναγωνισμό και της αξιόλογης προσπάθειας. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής είναι περιβαλλοντικό: «Sustainabots: ρομπότ για τη βιώσιμη ανάπτυξη» και διεξάγεται στην Κόστα Ρίκα. Τα Sustainabots σχεδιάζονται ώστε να αφορούν τον πλανήτη, τους ανθρώπους και τα ίδια! Το Sustainabot δημιουργείται για να αλλάξει τον κόσμο μας, χωρίς να τον επηρεάζει, αναβαθμίζοντας τους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης: το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία. Πολλά και διαφορετικά οικοσυστήματα βρίσκονται στην Κόστα Ρίκα, σε μία από τις πλουσιότερες χώρες σε βιοποικιλότητα. Υπάρχουν ανοικτές περιοχές στο κοινό, εθνικά πάρκα προστατευμένων ειδών που έχουν συσταθεί για την προστασία των φυσικών πόρων.

Η πρόκληση για την κατηγορία Δημοτικού είναι η κατασκευή ρομπότ για να προάγει τον αειφόρο τουρισμό βοηθώντας έτσι τους επιστήμονες και τους επισκέπτες να εξερευνήσουν και να διερευνήσουν τα θαύματα της φύσης χωρίς να τη διαταράξουν. Η αποστολή του ρομπότ είναι να μεταφέρει επιστήμονες και επισκέπτες στις περιοχές των απειλούμενων ειδών (τζάγκουαρ ή χελώνες) που επιτρέπεται να επισκεφθούν. Η διαδρομή εξαρτάται από τον αριθμό των απειλούμενων με εξαφάνιση ζώων που βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές. Κατά την περιοδεία, το ρομπότ θα πρέπει επίσης να επιστρέψει τα απειλούμενα ζώα που έχουν περιπλανηθεί σε τουριστικές περιοχές στον αντίστοιχο οικότοπό τους, το τροπικό δάσος ή τον ωκεανό.

Η προσπάθεια του 2ου ΓΕΛ Αιγίου στην κατηγορία Regular Λύκεια, θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτυχημένη αφού κατάφερε να λάβει την δεύτερη θέση. Συνεκτιμώντας τη βεβαρημένη σχολική περίοδο λόγω των ημερομηνιών στις φετινές εξετάσεις, ειδικά για τα Λύκεια, οι 3 ομάδες της διαγωνιστικής κατηγορίας, έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στον τελικό της Αθήνας, την 1η Ιουλίου 2017.

Στην κατηγορία OPEN, η φετινή αποστολή είναι να κατασκευαστούν ρομπότ που κάνουν τον τόπο μας και κατ’ επέκταση τον κόσμο μας πιο βιώσιμο σε έναν από τους παρακάτω τέσσερις τομείς: Προσιτή και καθαρή ενέργεια, Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες, Δράση για το κλίμα, Ζωή στη γη. Με αυτό τον τρόπο, κάθε ρομπότ θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου o οποίος είναι η μετατροπή του περιβάλλοντος που ζούμε για ένα καλύτερο κόσμο.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε σχετικά: «Στον 5ο διαγωνισμό ρομποτικής για την Περιφέρειά μας είδαμε το ταλέντο των μικρών και μεγαλύτερων παιδιών να αναδεικνύεται μέσα από την ομαδική εργασία τους. Οι δεξιότητες της επικοινωνίας στην OPEN κατηγορία καθώς και της επίλυσης προβλήματος στο διαγωνιστικό κομμάτι, κατά τη διεξαγωγή του, αναδεικνύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και τις/τους διαγωνιζόμενους, καλή επιτυχία πλέον στις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στον Εθνικό διαγωνισμό, την 1η Ιουλίου, στην Αθήνα».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr