background img
banner
banner

Ξεκινά άμεσα η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΧΟΡΤΩΝ

Προς το τέλος της βαίνει η διαδικασία για την έναρξη των εργασιών για την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Αιγιάλεια. Εκτιμάται δε ότι αυτές τις μέρες θα βγουν οι ανάδοχοι για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης των αγροτικών δρόμων για κάθε Δημοτική Ενότητα του δήμου Αιγιαλείας και σε περίπου δεκαπέντε ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες.
Χθες ανοίχθηκαν και οι τελευταίες προσφορές που έχουν κατατεθεί από ενδιαφερόμενους εργολάβους στο πλαίσιο των διαγωνισμών που διενεργήθηκαν, ενώ σήμερα Παρασκευή συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή τού δήμου Αιγιαλείας ώστε να λάβει απόφαση. Ο αρχικός προϋπολογισμός ανερχόταν στις 60.000 συν ΦΠΑ, ωστόσο αναμένεται να επιλεγούν οι πιο συμφέρουσες προσφορές και τα χρήματα θα καλυφθούν από δημοτικούς πόρους.

Όπως εξήγησε στο “protionline.gr” η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, ΄΄κάθε χρόνο οι εργασίες για τους αγροτικούς δρόμους εκτελούνται με αναθέσεις σε ιδιωτικά συνεργεία, ωστόσο φέτος έχει ζητηθεί να γίνει συντήρηση των δρόμων αυτών με πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις, με έμφαση και στην διαμόρφωση των ρείθρων, ώστε να μην έχουμε προβλήματα τον χειμώνα και με τα όμβρια ύδατα. Οπωσδήποτε δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα είναι τον χειμώνα η κατάσταση, αφού αυτό εξαρτάται και από τις καιρικές συνθήκες, δεδομένου ότι ρείθρα και δρόμοι είναι χωμάτινα. Ευελπιστούμε όμως, ότι με πιο αποτελεσματικά έργα φέτος, του χρόνου θα χρειαστούν πιο ήπιες και λιγότερο κοστοβόρες παρεμβάσεις΄΄.

Εν τω μεταξύ, όπως έκανε γνωστό η αντιδήμαρχος, εντός της επόμενης εβδομάδας ξεκινούν οι εργασίες για την κοπή των χόρτων σε δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, επίσης σε όλο τον δήμο.

Όλοι υπεύθυνοι…

΄΄Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε πως η πρόληψη για την πυροπροστασία είναι ευθύνη όλων μας. Κάθε πολίτης ξεχωριστά είναι υπεύθυνος για την ιδιοκτησία του και πρέπει να φροντίζει να κόβει χόρτα για να μην υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, αλλά και τα κλαδιά που περισσεύουν στους δρόμους, ώστε να μην εμποδίζεται το πέρασμα οχημάτων και κυρίως πυροσβεστικών σε περίπτωση ανάγκης. Και οι πρόεδροι είναι υπεύθυνοι ώστε να μην παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα στις κοινότητές τους. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι έναντι του νόμού΄΄, πρόσθεσε ακόμη η αντιδήμαρχος.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr