background img
banner
banner

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου κοντά στον πολίτη

ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Σε μία σειρά από δράσεις με σκοπό να σταθεί δίπλα στον πολίτη, προχωρά το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Αιγιαλείας. Το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με άλλους φορείς, έχει προγραμματιστεί δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος αλλά και θεατρική παράσταση στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης, ενώ –σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρμόδιου αντιδημάρχου Βασίλη Χριστόπουλου, επίκεινται κι άλλες δράσεις…

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την στήριξη του δήμου Αιγιαλείας, πραγματοποιούν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 70 ετών, που δεν έχουν επαρκή ασφαλιστική κάλυψη. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, η κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας που δημιουργήθηκε με χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρίας καλλυντικών AVON και εξοπλίστηκε με σύγχρονα μηχανήματα, θα περιοδεύει στην περιοχή. H Μονάδα Μαστογράφου θα βρίσκεται στο Αίγιο την ερχόμενη Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο Παλαιό Νοσοκομείο (Νικ.Πλαστήρα 19 και Κανελοπούλου).

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενες είναι υποχρεωτικό να κλείσουν ραντεβού στο τηλ. επικοινωνίας 2691029086, έως και αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου, Τρίτη και Πέμπτη, από τις 9.00 έως τις 14.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο είναι: Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών. Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες. Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό. Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά. ΄΄Προσπάθειά όλων μας, είναι όλο και περισσότερες Ελληνίδες να εξετάζονται και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν΄΄, αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους διοργανωτές.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr