background img
banner
banner

Προαιρετικά ανοιχτά την Κυριακή υπό προϋποθέσεις

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Ο Εμπορικός και Τουριστικός Σύλλογος Ανατολικής Αιγιάλειας έκανε γνωστό προς τα μέλη του ότι, καθώς η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου δεν έχει αναθεωρηθεί και τροποποιηθεί μεταγενέστερα, ισχύει η περσινή απόφαση και προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές (πλην των επισήμων Αργιών) για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο (σύμφωνα με το Ν.4177/2013 άρθρο 16 παράγραφος 2) για τις παραλιακές περιοχές του Δήμου Αιγιαλείας, λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας και διαμονής παραθεριστών.

Λαμβάνονται υπόψη οι εξής προϋποθέσεις για τις επιχειρήσεις: α) τα εμπορικά καταστήματα να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα, β) να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise), γ) να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» («shops-in-a- shop») και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα («outlet»), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του παραπάνω νόμου, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές καθορίζεται από τις 11.00π.μ. έως τις 8.00μ.μ. Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη δύναται να αναθεωρείται ετησίως.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr