background img
banner
banner

Επανέναρξη εργασιών στην ανάπλαση των Βαλιμιτίκων

ΑΜΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ

Την αντίδραση κατοίκων και καταστηματαρχών προκάλεσε η στασιμότητα στις εργασίες της ανάπλασης στην παραλία Βαλιμιτίκων, μιλώντας για υποβάθμιση εν μέσω της τουριστικής σεζόν, αλλά και για αδυναμία πρόσβασης στην παραλία, τουλάχιστον στο σημείο κάτω από την πλατεία της παραλίας, στο ύψος της παιδικής χαράς. Μετά από τουλάχιστον δύο εβδομάδες παύσης εργασιών, το συνεργείο ξανάρχισε προχθες, ενώ οι εργασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου για την παραλία Βαλιμιτίκων.

Υπενθυμίζεται ότι η εργολαβία βρισκόταν σε εκκρεμότητα χρόνια τώρα, καθώς οι εργασίες είχαν σταματήσει, με την διάβρωση της ακτής να δημιουργεί τα δικά της προβλήματα. Στο σημείο εκείνο κι ενώ το έργο είχε ξεκινήσει, ξαφνικά υπήρξε παύση, με τους περίοικους να φοβούνται ότι μπορεί να συνέβαινε και κάποιο ατύχημα, επειδή σε λίγα μέτρα απόσταση βρίσκεται η παιδική χαρά με αρκετά μεγάλη επισκεψιμότητα. Χθες πάντως ξεκίνησαν τα καλουπώματα κατά μήκος της πλατείας, με την ελπίδα ότι δεν θα ξανασταματήσουν.

Κι άλλες παρεμβάσεις

Εν τω μεταξύ, υπάρχει προγραμματισμός για παράλληλες εργασίες στην ανατολική πλευρά του γηπέδου Βαλιμιτίκων οι οποίες έχουν ήδη προχωρήσει με κυβόλιθους στην εξωτερική πλευρά του Τουριστικού Περιπτέρου καθώς και στην όμορη πλατεία, η οποία είχε διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια, κατόπιν αξιόλογης ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Μέρος της όμορφης αυτής πλατείας πλακοστρώνεται τις ημέρες αυτές, ενώ προβλέπεται και διαμόρφωση πεζοδρομίων μπροστά από το γήπεδο μπάσκετ που υπάρχει στο σημείο.

Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας ενέκρινε 2ο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) Αρχικής Σύµβασης, του παραπάνω έργου, για την ανάλωση απροβλέπτων δαπανών, λόγω παραλείψεων ή σφαλµάτων της προµέτρησης της µελέτης ή από απαιτήσεις της κατασκευής που είναι αναγκαίες για την αρτιότητα και λειτουργικότητα του έργου. Με τον παρόντα 2ο Α.Π.Ε. δεν επέρχεται µεταβολή στο συµβατικό αντικείµενο, αφού είναι σε ισοζύγιο µε τον συµβατικό προϋπολογισµό του έργου, ύψους 559.269,82 €. Ευχή όλων είναι να ολοκληρωθούν εγκαίρως τα έργα που θα δώσουν «πνοή» στην παραλιακή ζώνη του όμορφου χωριού.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr