background img
banner
banner

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΑΣ

«Τα σημεία των καιρών επιβάλουν… σημεία και τέρατα, διασχίζοντας σημεία της πόλης, ώστε σε ένα ταξίδι από σημείο σε σημείο, οι ζωγραφιές, τα σημεία στίξης, ακόμη και οι λέξεις, να χαράζουν σημεία πάνω στο χάρτη, βλέποντας όλοι στο ίδιο σημείο. Σημεία βρασμού, σημεία πήξης και τήξης, σημεία στον ουρανό, σημεία στη γη και στη θάλασσα, σημεία γλυκά και αλμυρά, σημεία με ουσία και μεγάλη σημασία… περιμένουν και φέτος μικρούς και μεγάλους, να τα ψάξουν, να τα φανταστούν, να τα ανακαλύψουν, να τα ζωγραφίσουν, να τα φωτογραφίσουν, να τα δημιουργήσουν και εντέλει να τα ζήσουν! Κοινό σημείο επαφής στη Βιβλιοθήκη»!

Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Αιγίου και Ακράτας που ανήκουν στο ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιάλειας (Πολιτισμός, Αθλητισμός, Παιδεία, Κοινωνική Προστασία). συμμετέχουν και φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας «Από σημείο σε σημείο». Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία διοργανώνεται πανελλαδικά από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας, με τη συμμετοχή 150 Βιβλιοθηκών. Από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, μας προσκαλεί σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία, υποσχόμενο… τρελές περιπέτειες από σημείο σε σημείο…

Το πρόγραμμα του Ιουνίου

Για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου, έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 16 Ιουνίου, και ώρα 6:00 -8:00μ.μ. Γιορτή έναρξης. Πόσα διαφορετικά πράγματα, λέξεις, έννοιες μπορεί να είναι ένα σημείο. Στη βιβλιοθήκη ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, ζωγραφίζουμε, φωτογραφίζουμε διαφορετικά σημεία και φανταζόμαστε τις περιπέτειές μας αυτό το καλοκαίρι από σημείο σε… σημείο. Τέλος φτιάχνουμε το ημερολόγιο του καλοκαιριού με τις σημαντικές ημερομηνίες της βιβλιοθήκης. Για όλα τα παιδιά. Εμψυχώτρια: Κυριακοπούλου Βασιλική Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός.
  • Δευτέρα 19 Ιουνίου, και ώρα 6:00 – 8:00μ.μ. Σημεία και τέρατα. Συναντήσεις με όλα τα τέρατα των παραμυθιών και των μύθων. Για όλα τα παιδιά. Εμψυχώτρια: Γουρζή Αννα – Θεατρολόγος. Πέμπτη 22 Ιουνίου, και ώρα 6:00 -8:00μ.μ. Παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούρια βιβλία της Καλοκαιρινής εκστρατείας. Από βιβλίο σε βιβλίο γνωρίζουμε τους ήρωες, τις περιπέτειες, τους τόπους. Για όλα τα παιδιά. Εμψυχώτρια: Τσουμπού Φωτεινή – Βρεφονηπιοκόμος.
  • Παρασκευή 23 Ιουνίου, και ώρα 6:00 – 8:00μ.μ. Σημεία στίξης. Τα σημεία στίξης παίζουν μαζί μας. Αφήνουν το κείμενο μόνο με τις λέξεις ή μπερδεύουν τις θέσεις τους. Μπορείς να καταλάβεις την ιστορία; Για παιδιά 9-12 ετών. Εμψυχώτρια: Γκουλεμάνη Κωνσταντίνα – Φιλόλογος.
  • Δευτέρα 26 Ιουνίου, και ώρα 6:00 – 8:00μ.μ. Σημείο, γραμμή, επίπεδο: Στο ατελιέ του Βασίλι Καντίνσκι. Για παιδιά 6-12 ετών. Εμψυχώτριες: Σιαμέτη Κωνσταντίνα και Ευσταθίου Νεκταρία – Εκπαιδευτικοί.
  • Τρίτη 27 Ιουνίου, και ώρα 10:00 -12:00π.μ. Τα σημεία της πόλης. Βγαίνουμε βόλτα φωτογραφίζουμε και καταγράφουμε τα σημεία που ξεχωρίζουν στον χάρτη της πόλης. Για παιδιά 6-12 ετών. Εμψυχώτρια: Μπεντεβή Ευανθία – Φιλόλογος- Ιστορικός – Συγγραφέας.
  • Πέμπτη 29 Ιουνίου, και ώρα 6:00 – 8:00μ.μ. Από σημείο σε σημείο: Ενώνουμε σημεία στο χώρο και φτιάχνουμε τρισδιάστατες κατασκευές. Για παιδιά 9-12 ετών. Εμψυχώτριες: Σιαμέτη Κωνσταντίνα και Ευσταθίου Νεκταρία – Εκπαιδευτικοί.
  • Παρασκευή 30 Ιουνίου, και ώρα 6:00 – 8:00μ.μ. Τα σημεία επαφής στον ηλεκτρισμό. Φτιάχνουμε ηλεκτρικά κυκλώματα και δημιουργούμε σημεία επαφής. Για παιδιά 9-12 ετών. Εμψυχωτής: Γιδάς Γιάννης – Χημικός.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου, με προεγγραφή. Βασ. Κωνσταντίνου 76. Τηλέφωνο: 2691026694. Fax: 2691026667. Mail: [email protected] .

Για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ακράτας, έχει ως εξής:

  • Πέμπτη 15/06/2017, 8:00 μ.μ., ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ «Από σημείο σε σημείο», ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΚΡΑΤΑΣ
  • Πέμπτη 22/6/2016, 8:00 μ.μ., ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ Συναντήσεις με όλα τα τέρατα των παραμυθιών και των μύθων., ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΚΡΑΤΑΣ

Η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί, γι’ αυτό μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 2696360300 (πρωινές ώρες).


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr