background img
banner
banner

Μέριμνα για τα δημοτικά πάρκινγκ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών είτε μέσα στην πόλη του Αιγίου είτε εκτός αυτής, έλαβε στην συνεδρίαση της Παρασκευής, το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου. Από τις αποφάσεις που ελήφθησαν ξεχωρίζει αυτή για την μέριμνα στα δημοτικά πάρκινγκ, θέμα που τέθηκε στα προ ημερησίας διάταξης.

Συγκεκριμένα, κατόπιν πρότασης της συμβούλου Γιώτας Γκρέμου, ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την πραγματοποίηση ελέγχων στα παρκόμετρα που έχουν εγκατασταθεί αλλά δεν λειτούργησαν ποτέ, στις εισόδους των δημοτικών πάρκινγκ του Αιγίου ή και κατάργησή τους. Ο σκοπός των ελέγχων, όπως εξήγησε η κ. Γκρέμου, είναι η επικινδυνότητα που ενδεχομένως παρουσιάζουν δεδομένου ότι από κάποια προεξέχουν καλώδια. Βεβαίως, τα παρκόμετρα αυτά περιορίζουν και τις θέσεις στάθμευσης στα δημοτικά πάρκινγκ και δεν εξυπηρετούν, εφόσον δεν λειτουργούν.

Επίσης, η κ. Γκρέμου έθεσε ένα ακόμη θέμα για το πάρκινγκ της οδού Σολωμού, προτείνοντας το Σώμα να αποφασίσει για συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όπως αποψίλωση, καθαρισμό και μέριμνα για τον φωτισμό με αποκατάσταση των σπασμένων φωτιστικών. Ακόμη, έλεγχο του ακατοίκητου κτίσματος που βρίσκεται πίσω από την συστάδα των δέντρων στο εν λόγω πάρκινγκ. Το Συμβούλιο υιοθέτησε τις προτάσεις της συμβούλου και η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Ασφαλτοστρώσεις…

Παράλληλα, το Συμβούλιο απασχόλησαν θέματα που σχετίζονται με μετακίνηση κάδων απορριμμάτων και θέσεις στάθμευσης, ενώ αποφασίστηκε αποψίλωση σε συγκεκριμένα σημεία αλλά και ασφαλτοστρώσεις. Συγκεκριμένα, ελήφθη απόφαση για ασφαλτόστρωση της παρόδου επί της Νεστόρου, τρίτη από την κεντρική των Σταφιδαλώνων, αλλά και η ρίψη ασφάλτου σε έναν δρόμο που το οδόστρωμα παραμένει σε πολύ κακή κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για την οδό Σκουφά στην περιοχή «Εμπολής», εκεί όπου εξαιτίας του οδοστρώματος έχουν προκληθεί ακόμη και ατυχήματα… Να σημειωθεί πως ο δρόμος αυτός είναι κάθετος της Νικ. Πλαστήρα που εκεί πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας είχε λάβει και πριν από δύο χρόνια απόφαση για ασφαλτόστρωση της οδού Σκουφά και στην συνεδρίαση της Παρασκευής αποφάσισε να προωθήσει εκ νέου το σχετικό έγγραφο στην Τεχνική Υπηρεσία. Τέλος, η Δημοτική Κοινότητα έλαβε απόφαση για την κοπή κυπαρισσιού στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr