background img
banner
banner

Ξεσηκωμός δημοτικών υπαλλήλων για τους συμβασιούχους

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε «αναβρασμό» βρίσκονται οι δημοτικοί υπάλληλοι της Αιγιάλειας μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους, χαρακτηρίζοντάς την ως «ταφόπλακα» για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το εργασιακό τους μέλλον. Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Αιγιαλείας στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, η οποία συνεχίστηκε σήμερα το πρωί στην αποθήκη των εργαζομένων του δήμου, με σκοπό την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που ήδη έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ομόφωνα πως είναι αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων χωρίς να το συνδέει καν με το χρόνο διάρκειάς τους, ενώ πλειοψηφικά θέτει ζήτημα ακόμη και για την μέχρι σήμερα πληρωμή των εργαζομένων. Οι δημοτικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι το περιεχόμενο της απόφασης ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας που έδωσε εκ νέου υποσχέσεις για οριστική λύση του προβλήματος και «τακτοποίησης» των εργαζομένων με άμεση νομοθετική ρύθμιση που ούτως ή άλλως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως άλλωστε παραδέχεται και για τους εν λόγω εργαζόμενους της καθαριότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου…

Θα κλείσουν τα γκαράζ…

΄΄Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των εργαζομένων που στηρίζουν πλέον την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων. Υπηρεσίες που χωρίς αυτούς θα οδηγηθούν στην ιδιωτικοποίηση και στα εργολαβικά συμφέροντα΄΄, σχολίασε στo “protionline.gr” ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Αιγιάλειας Χρήστος Τρίψας, κάνοντας γνωστό πως οι αποφάσεις των δημοτικών υπαλλήλων της περιοχής στρέφονται στην κατεύθυνση αποκλεισμού όλων των γκαράζ της Καθαριότητας των δήμων, παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια ώστε να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις για την παραμονή των εργαζομένων και για το ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά και συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεθαύριο Πέμπτη.

Ζητούν μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου…

΄΄Θα αναμένουμε και το τι θα προκύψει από το νέο ραντεβού της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, και θα κινηθούμε αναλόγως΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Τρίψας, προσθέτοντας: ΄΄Απαιτούμε την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες Καθαριότητας και έχουν πάρει παρατάσεις, των εργαζομένων που προσελήφθησαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π., των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Η.Φ.Η., Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α., κ.λπ., των εργαζομένων που απασχολούνται με προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. στους Παιδικούς Σταθμούς και οι οποίοι καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και κυρίως εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της Κοινωνίας. Εργαζόμενοι που στο σύνολο τους αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται στους δήμους για πολλά χρόνια΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr