background img
banner
banner

Χώρος αθλητικών διοργανώσεων οι εγκαταστάσεις Πλαστήρα! | ΦΩΤΟ

ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ – ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Θετική διάθεση και αισιοδοξία ότι ποτέ δεν είναι αργά να ανακτηθεί το… χαμένο έδαφος, διακατέχουν όποιον επισκεφθεί πλέον τις εγκαταστάσεις τού κολυμβητηρίου Αιγίου, με τις διαφορές, εξαιτίας των παρεμβάσεων του Νομικού Προσώπου του δήμου, να είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, προμηνύοντας ότι οι άλλοτε εγκαταλελειμμένοι χώροι, θα γεμίσουν σύντομα ζωή. Μάλιστα, τα πλάνα των ανθρώπων τού Νομικού Προσώπου ενισχύουν αυτή την αίσθηση, ενώ ο στόχος να κατακλυστούν οι χώροι από παιδικές φωνές, μόνο μακρινός δεν είναι…

Τάξη άρχισε να μπαίνει γενικότερα στους αθλητικούς χώρους τού δήμου, από τον προηγούμενο πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Περικλή Παπαγιαννακόπουλο, με τον νυν πρόεδρο Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, τα υπόλοιπα μέλη τής διοίκησης του Νομικού Προσώπου του δήμου, αλλά και τον κ. Παπαγιαννακόπουλο από την θέση του αντιπροέδρου πλέον, να συνεχίζουν, αφού η ομαλοποίηση της κατάστασης τους επιτρέπει να περάσουν στο επόμενο στάδιο που αφορά την όσο το δυνατόν καλύτερη, για τον δημότη, αξιοποίηση των χώρων αυτών.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι παρεμβάσεις στον χώρο του κολυμβητηρίου, που, ως γνωστόν, δημιουργήθηκε πριν από 17 χρόνια, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ. Μάλιστα, οι τεράστιες φθορές που είχε υποστεί από τον χρόνο και κυρίως από τους ανθρώπους, και το «έγκλημα» που είχε διαπραχθεί, έκαναν όλους να θεωρούν δύσκολο το εγχείρημα, πλην όμως, η θέληση και η μεθοδικότητα των ανθρώπων τού Νομικού Προσώπου, τους έκανε να υπερπηδήσουν όλα τα εμπόδια. Κάπως έτσι, ο περιβάλλων χώρος φωτίστηκε, εγκαταστάθηκε συναγερμός, μπήκαν κάμερες για να φυλάσσεται και να προστατεύεται από τους επιτήδειους.

Δοκιμαστική λειτουργία της πισίνας μέσα στον Ιούλιο

΄΄Είναι γεγονός ότι κυριαρχεί ένα κλίμα αισιοδοξίας και αξίζει να επισκεφθεί κανείς τις εγκαταστάσεις για να διαπιστώσει την αλλαγή. Πλέον, οι χώροι που προκαλούσαν μόνο θλίψη, άλλαξαν εικόνα. Ο χώρος καθαρίστηκε και εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης των φθορών, ενώ άλλαξε και η εικόνα των αποδυτηρίων. Αυτή την εβδομάδα θα γίνει ο καθαρισμός της δεξαμενής τού κολυμβητηρίου με σκοπό, μέσα στον Ιούλιο να γίνει η πλήρωσή της και η δοκιμαστική λειτουργία της. Έχουμε ήδη τα φίλτρα και προχωρά ο έλεγχος του μηχανολογικού εξοπλισμού. Καθαρίσαμε τον περιβάλλοντα χώρο και τον Σεπτέμβριο θα φυτευτούν δέντρα, στο πλαίσιο της διαμόρφωσής του. Επίσης, έχουμε ζητήσει να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος που μέσω της Κορίνθου οδηγεί στις εγκαταστάσεις, ώστε να υπάρχει κατάλληλη πρόσβαση΄΄, επισήμανε στo «protionline.gr» ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του δήμου Αιγιαλείας, Χρήστος Σπηλιωτόπουλος.

Πλαστικός χλοοτάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου

Σε ό,τι αφορά το γήπεδο ποδοσφαίρου που υπάρχει στις εγκαταστάσεις, ο κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε γνωστό ότι προς στιγμήν έχει απομονωθεί καθώς θα υπάρξει ειδική μέριμνα γι’ αυτό. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως στόχος είναι να στρωθεί πλαστικός χλοοτάπητας που θα χρησιμοποιείται, αποσυμφορίζοντας έτσι και τα υπόλοιπα γήπεδα της περιοχής που έχουν φυσικό χόρτο.

Camp δυόμιση μηνών με πολλά αθλήματα!

Εκτιμάται δε ότι τον ερχόμενο Μάιο θα γίνουν τα εγκαίνια των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων. Όσο για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ανέλυσε το σκεπτικό, της διοργάνωσης, κάθε καλοκαίρι, τουρνουά διαφόρων αθλημάτων για παιδιά, με αγώνες που θα διεξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις Πλαστήρα, φέρνοντας πολύ κόσμο στην περιοχή. ΄΄Βλέποντας την επιτυχία που έχουν οι διοργανώσεις που φιλοξενούνται στην περιοχή, όπως τα camp μπάσκετ, ποδοσφαίρου, ή η διοργάνωση σκάκι που φέτος θα φιλοξενηθεί στα Υψηλά Αλώνια στις 8-9 Ιουλίου, θεωρούμε ότι θα μπορούσαν να διοργανώνονται όλα στις εγκαταστάσεις Πλαστήρα και μάλιστα και για περισσότερα αθλήματα, αφού μπορούν να καλυφθούν τέννις, χάντμπολ, σκάκι, κ.ά. σε συνεργασία και με τα σωματεία της περιοχής, με ορισμένα από τα οποία έχουμε ήδη συζητήσει. Κάπως έτσι, θα έχουμε μία δραστηριότητα δυόμιση μηνών κάθε καλοκαίρι όπου οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν σαν αθλητικό κέντρο, φιλοξενώντας σημαντικές διοργανώσεις΄΄, ανέφερε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.

Η… σύνδεση με το ΤΕΙ

Ερωτηθείς δε για την λειτουργία τού κολυμβητηρίου, και για το εάν θα είναι από ιδιώτη ή τον δήμο, ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε πως βούληση του ίδιου είναι να λειτουργήσει από το Νομικό Πρόσωπο. Από εκεί και πέρα, γνωστοποίησε, πως θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι και δεν αποκλείεται να λειτουργήσει και από ιδιώτη, ενώ ήδη υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον… Σημείωσε δε πως η λειτουργία του κολυμβητηρίου θα συνδεθεί και με το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας – Παραρτήματος Αιγίου που θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην διαχείρισή του. Έχει ήδη γίνει η πρόταση και εφόσον προχωρήσει η συνεργασία, θα είναι το μόνο Τμήμα ανά την χώρα που θα έχει πισίνα! Επίσης, προγραμματίζονται παράλληλες δράσεις και των δύο Τμημάτων ΤΕΙ του τοπικού Παραρτήματος, με το Νομικό Πρόσωπο του δήμου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr