background img
banner
banner

Δυναμικά… στην Κυπαρισσία ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Ν.Δ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Δυναμικό «παρών» στην Κυπαρισσία έδωσε το Σαββατοκύριακο ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος. Κατά την διάρκεια του διημέρου, οι έμποροι εξέπεμψαν «S.O.S.» για τα τεράστια προβλήματα, στέλνοντας ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων να λάβουν τα μέτρα τους, καθώς το εμπόριο κινδυνεύει από τον… καύσωνα των οικονομικών μέτρων και των μνημονίων.

Για τους περισσότερους αντιπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, αυτή ήταν ουσιαστικά και μία συνάντηση γνωριμίας αφού ήταν η πρώτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας στην οποία έλαβαν μέρος, η οποία έδωσε την δυνατότητα στον πρόεδρο του Συλλόγου, Λάμπη Παπαδόπουλο, να αναφερθεί στις μέχρι τώρα προσπάθειες και το έργο του νέου Δ.Σ., τονίζοντας ανοιχτά ότι «χτύπησε» τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Παρόντες από την Αιγιάλεια ήταν εκτός από τον κ. Παπαδόπουλο, οι αντιπρόσωποι Ντία Παναγοπούλου, Νίκος Καλιγοσφύρης, Κώστας Ζεντέφης, Σπύρος Σπυρόπουλος και Σωκράτης Μαυρίδης, αλλά και η γενική γραμματέας του Συλλόγου Μαίρη Χρονοπούλου και ο ταμίας Κώστας Μπρούμας, ενώ παρών ήταν και ο Βαγγέλης Ευαγγελίου.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου Ηλία Παυλίδη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει πως του δίνει και… λευκή επιταγή, αφού ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα είναι και υποστηρικτές του αλλά και αυστηροί κριτές του για το καλό της Ομοσπονδίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και για την ανάγκη εισόδου των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο ώστε να ενισχύσει την θέση του στον ανταγωνισμό που υπάρχει…

Τα θέματα που απασχόλησαν τη γενική συνέλευση αφορούσαν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του 2016, τον προϋπολογισμό του 2017, την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής και την έγκρισή τους, καθώς και ζητήματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το παραεμπόριο, τα “κόκκινα” δάνεια, τα μηχανήματα POS, το ακατάσχετο των λογαριασμών κ.ο.κ.

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από τον πρόεδρο

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Παυλίδης τόνισε ότι τα κυριότερα προβλήματα εστιάστηκαν στο καυτό και φορολογικό σύστημα, επιμένοντας ότι πάγια θέση της Ομοσπονδίας ήταν η δημιουργία δεύτερης ευκαιρίας για τους εμπόρους. Πρόκειται για μια πρόταση που αφορά 240.000 επιχειρήσεις που έχουν διακόψει την λειτουργία τους, έκλεισαν ή κήρυξαν πτώχευση λόγω των χρεών ή έχουν αδρανοποιηθεί ζητώντας την αρωγή της πολιτείας για την κεφαλαιοποίηση των χρεών ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες επανεκκίνησης της εθνικής μας οικονομίας.

Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει διάθεση επίλυσης από το πολιτικό σύστημα για την επίλυση των ζητημάτων μέσα από προτάσεις στέλνοντας ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα ότι σήμερα μια μικρή οικοτεχνία μπορεί να εξελιχθεί και να αποτελέσει φάρο ανάπτυξης στην πραγματικότητα χωρίς παχιά λόγια με υποσχέσεις. Εξήγησε ότι το φυτώριο της οικονομίας είναι η μικρομεσαία επιχείρηση μέσα από πολιτική ίσων ευκαιριών στέλνοντας μήνυμα σε δεξιές και αριστερές πτέρυγες ότι η αποψίλωση των επιχειρήσεων που τελούν υπό διωγμό θα αφανίσει κάθε ελπίδα ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλίδης, σημείωσε μεταξύ άλλων: ΄΄Η Ομοσπονδία μας, η μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα με περίπου 120 αντιπροσώπους δίνει καθημερινά τη μάχη για την επιβίωση της μικρομεσαίας επιχείρησης. Καλούμαστε για ακόμα μία φορά να ενώσουμε τις φωνές μας να γίνουν δυνατές και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους κυβερνώντες ότι αν θέλουμε αύριο το πρωί να έχουμε μια καλύτερη μέρα, αν αύριο το πρωί θέλουμε η χώρα να προχωρήσει και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας θα πρέπει, όπως γίνεται και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη, να προστατευτούν και να δώσουν τα εχέγγυα και τις λύσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ξεκάθαρο και το στέλνουμε και προς τους δύο δρόμους. Και προς την αριστερή κατεύθυνση, όπου θα πούμε ότι οι μικρομεσαίοι δεν είμαστε μπουρζουαζία, δεν είμαστε εμείς ο εχθρός κι οι πλουτοκράτορες. Κι ένα μήνυμα και προς τη δεξιά κατεύθυνση ότι δεν είναι δυνατόν να θεωρούν ότι επενδύσεις κι οικονομία γίνεται μόνο μέσω των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων΄΄. Σημείωσε παράλληλα και τα εξής: ΄΄Εμείς οι μικρομεσαίοι είμαστε αυτοί που έχουμε δώσει στη χώρα μας μια άλλη οντότητα, είναι στο DNA του Έλληνα το επιχειρείν. Στέλνουμε επίσης κι ένα άλλο μήνυμα: Να ξέρουν όλοι ότι όσοι έχασαν τις κυβερνήσεις, αυτό οφείλεται στους μικρομεσαίους, στους οποίους γύρισαν την πλάτη και σίγουρα οι σημερινοί κυβερνώντες μάς την έχουν γυρίσει΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr