background img
banner
banner

«Πεζοπορώντας με τα όνειρα…»

Η ΠΕΜΠΤΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΦΑΛΤΑΚΑ

Η πέμπτη ποιητική συλλογή Ευθύμιου Φαλτάκα, με τίτλο «Πεζοπορώντας με τα όνειρα…», κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ηδύφωνο» και περιλαμβάνει 33 ξεχωριστά ποιήματα. Δημιουργικός, απρόβλεπτος, ευαίσθητος, πολυγραφότατος αλλά όχι φλύαρος, ο βραβευμένος Αιγιώτης ποιητής μεγαλώνει την ποιητική του συγκομιδή, έχοντας πάντα κάτι νέο να προσφέρει, να δημιουργήσει συγκίνηση, να γεννήσει προβληματισμούς κι ελπίδα, πηγαίνοντας… κόντρα στους φτωχούς πνευματικά καιρούς.

Ακροβατώντας ανάμεσα στον ρεαλισμό και το όνειρο, όπως αναφέρει και ο Διδάκτωρ του Παντείου, Σκηνοθέτης- Σεναριογράφος Τάσος Λέρτας που προλογίζει το βιβλίο, ο ποιητής «ρίχνει ματιές στο παρελθόν, βιώνει και παρατηρεί το παρόν αλλά και βάσιμα προσδοκά ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο καλύτερο που, δεν θα έρθει μόνο του, αλλά εμείς οι ίδιοι το διεκδικούμε και θα το καταφέρουμε. Τον απασχολεί η ανθρωπογεωγραφία. Ο πόλεμος, η προσφυγιά, η εγκληματική διαχείρισή τους από τους μεγάλους της Γης, τον εξοργίζει. Προπαντώς, η αδιαφορία τους απέναντι στην δυστυχία, την φτώχεια και την εκμετάλλευση». Επί το πλείστον, η συλλογή περιλαμβάνει ποιήματα που γράφηκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά και ένα που έχει γραφεί από το 1972, καθ’ όλα όμως επίκαιρο…

Το εξώφυλλο του βιβλίου «Πεζοπορώντας με τα όνειρα…», απεικονίζει έργο τού Ζωγράφου – Καθηγητή τής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Μάρκου Σπηλιόπουλου, με τίτλο «Καλοκαίρι με σκοτούρες».

Ο ποιητής

Ο Ευθύμιος Φαλτάκας, από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με την ποίηση. Τελειώνοντας τις σπουδές του, παρακολούθησε οικονομικά και διοικητικά σεμινάρια. Έχει σπουδάσει Βυζαντινή Μουσική με την οποία ασχολείται ερασιτεχνικά. Εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα και αποχώρησε από την ενεργό δράση το 2011, όταν ήταν ήδη ανώτερο διοικητικό στέλεχος. Ευαίσθητος στα κοινωνικά ζητήματα αγωνίστηκε ως συνδικαλιστής, και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς του στα πολιτιστικά δρώμενα. Αρθρογραφώντας στον τοπικό Τύπο δημοσίευσε μια σειρά έργων για να εκφράσει τις ανησυχίες του μέσα από την ποίηση και το διήγημα. Έχει συμμετάσχει σε αρκετούς ποιητικούς διαγωνισμούς απ’ όπου απέσπασε βραβεία και σημαντικές διακρίσεις.

Η ποιητική συλλογή «Πεζοπορώντας με τα όνειρα…» είναι η πέμπτη κατά σειρά που εκδίδεται με ποιήματα του Ευθύμιου Φαλτάκα. Είχαν προηγηθεί, «Αντίδρομα» το 2007 από τις εκδόσεις «Μελάνι», «Αμφίδρομα» το 2011 από τις εκδόσεις «Κ.Μ. Ζαχαράκη», «Παράδρομα» το 2014 από τις εκδόσεις «Κ.Μ. Ζαχαράκη» και «Πετώντας στο Αύριο», αυτοέκδοση του 2015.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr