background img
banner
banner

Ένα έτος λειτουργίας συμπλήρωσαν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στη Δυτική Ελλάδα

1.500 ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ 200 ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΑΝ

Ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας στις τέσσερις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Δυτικής Ελλάδας, (Αχαΐα, Ηλεία, Ακαρνανία και Αιτωλία) προσφέροντας ουσιαστικές επιτόπιες αστυνομικές υπηρεσίες στους πολίτες, κυρίως απομακρυσμένων περιοχών, της Περιφέρειάς μας.

Πιο συγκεκριμένα 1.500 πολίτες αλλά και 200 τοπικοί φορείς, έχουν επισκεφτεί τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, έχουν συζητήσει με τους αστυνομικούς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν λάβει πληροφορίες, λύσεις και συμβουλές για τα ζητήματα αυτά.

Οι υπηρεσίες, που κυρίως, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα παρέχει στους πολίτες, είναι η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής, πληροφορίες για έκδοση εγγράφων, επίλυση – διευθέτηση παραπόνων και διαφορών μεταξύ πολιτών, παροχή συνδρομής – βοήθειας σε πολίτες, υποβολή μηνύσεως – εγκλήσεων από πολίτες, ενώ επικουρικά όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν, ενεργεί ελέγχους, προσαγωγές ακόμα και συλλήψεις.

Σκοπός των κινητών Αστυνομικών Μονάδων είναι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας μας μεταβαίνοντας κοντά τους, σε προγραμματισμένο χρόνο, ο οποίος ανακοινώνεται σε εβδομαδιαία βάση και δημοσιοποιείται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Πιο αναλυτικά, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, την στενότερη συνεργασία μαζί τους και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ειδικότερα, η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και ο τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας τους, βασίζονται στη διαμόρφωση μιας νέας αστυνομικής πραγματικότητας, όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη, ενώ παράλληλα πρόκειται για μια συμπληρωματική – εναλλακτική αναβάθμιση του αστυνομικού έργου, μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης το οποίο αποδεικνύει την έμπρακτη αστυνομική παρουσία σε περισσότερες τοπικές κοινωνίες ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες ενσωματώνονται στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής τους και συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των συμπολιτών μας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ευχαριστεί τους φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που στήριξαν και αγκάλιασαν τον θεσμό των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, οι οποίες θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους με αμείωτο ρυθμό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr