background img
banner
banner

Επίκειται ένταξη του Κορινθιακού στο «Natura»!

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Με μεγάλη συμμετοχή και εκπροσώπηση επιστημονικών φορέων, οικολογικών οργανώσεων και του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η προγραμματισθείσα συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, με θέμα συζήτησης την «Προστασία του Κορινθιακού Κόλπου». Κοινή διαπίστωση, ότι ο Κορινθιακός χρειάζεται προστασία, αρχίζοντας από την ένταξη στο δίκτυο «Natura»!.

Εκ μέρους του Σ.Π.Ο.Α.Κ., τις θέσεις του ανέπτυξαν ο Πρόεδρος, Σταμάτης Χαλβατζής, Δημοτικός Σύμβουλος Θηβαίων και ο Αντιπρόεδρος, Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Κορινθίων. Μετά από μια μεστή συζήτηση τεσσάρων ωρών περίπου, ομόθυμη ήταν η θέση των παρευρισκομένων προσκεκλημένων αλλά και των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που παρέμειναν έως το τέλος της συζήτησης και τοποθετήθηκαν επί του θέματος, ότι ο Κορινθιακός χρήζει άμεσης προστασίας και για το λόγο αυτό απαιτούνται επιστημονικές έρευνες, που θα τεκμηριώσουν και θα καθορίσουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

΄΄Η διαβεβαίωση του εκπροσώπου του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος, ότι επίκειται η κατάθεση νομοσχεδίου για την ανακήρυξη και ένταξη των περιοχών, που αποτελούν σημαντικά οικοσυστήματα, στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA, όπου εντάσσεται συνολικά όλος ο Κορινθιακός Κόλπος, πιστεύουμε ότι θέτει το όλο εγχείρημα προστασίας του Κορινθιακού στη σωστή του βάση΄΄, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Αρίωνα.

Να σημειωθεί ότι την όλη συζήτηση μετέδωσε ζωντανά το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής (Vouli TV) απευθείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr