background img
banner
banner

Οργάνωση της πάλης για το δικαίωμα στην εργασία και τη μητρότητα

ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ Η ΟΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΙΓΙΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

Ανοιχτό κάλεσμα για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην μάστιγα της ανεργίας και της φτώχειας, απευθύνει η δραστήρια και μαχητική Ομάδα Γυναικών Αιγίου (μέλος ΟΓΕ), υπερασπιζόμενη το δικαίωμα στην εργασία και την μητρότητα. Η Ομάδα Γυναικών οργανώνει αλλά και συμμετέχει σε δράσεις, καλώντας όλες τις γυναίκες να δώσουν το «παρών».

Συγκεκριμένα, απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση της ΟΓΕ, του Συνδικάτου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας, του Συνδικάτου Ποτών και Τροφίμων Ν. Αχαΐας την Παρασκευή 9 Ιούνη στις 7.00 το απόγευμα στην Ιόνιο Βιβλιοθήκη Αιγίου καθώς και την Τρίτη 13 Ιούνη στην μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ στις 12.30 το μεσημέρι, για την διεκδίκηση της προστασίας των ανέργων. Επίσης, συμμετέχει στην αγωνιστική δράση του δήμου Πατρέων, σημειώνοντας: ΄΄Με κεντρικό σύνθημα «είμαστε όλες άνεργες» εκφράζουμε την αγωνιστική αλληλεγγύη μας σε οικογένειες άνεργων γυναικών της περιοχής μας με προσφορά τροφίμων, παιδικών ρούχων και παιχνιδιών την Κυριακή 25 Ιούνη πλημμυρίζουμε την Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, συμμετέχουμε στην αγωνιστική δράση του Δήμου Πατρέων για την προστασία των ανέργων με κεντρικό σύνθημα ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ΄΄.

Απευθυνόμενη στην άνεργη, εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα και την συνταξιούχο γυναίκα, η Ομάδα Γυναικών Αιγίου, τονίζει: ΄΄Σε καλούμε σε οργάνωση της πάλης μας για το δικαίωμα μας στην εργασία με δικαιώματα, ενάντια στην ανεργία και στη φτώχεια, για την προστασία των ανέργων. Αναλαμβάνουμε δράση ενάντια στην εξαθλίωση μας , για ανάκτηση των απωλειών όλων των τελευταίων χρόνων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας στην Αιγιάλεια αντιμετωπίζουμε μια εργασιακή ζούγκλα. Η μερική , η εκ περιτροπής απασχόληση σε συνδυασμό με εξαντλητικά – πολλές φορές απλήρωτα- ωράρια, η ανασφάλιστη εργασία, οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας εναλλάσσονται με την ανεργία΄΄.

Παράλληλα, γνωστοποιεί και στοιχεία για την ανεργία στην Δυτική Ελλάδα, κάνοντας γνωστό ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον Απρίλιο του 2017 ήταν 66.960 άτομα από τα οποία οι 40.365 ήταν γυναίκες δηλαδή το 60% των ανέργων είναι γυναίκες! Από αυτές το 73% είναι μακροχρόνια άνεργες (άνω των 12 μηνών), ενώ το 44% των άνεργων γυναικών είναι ηλικίας 30-44 χρόνων…

΄΄Το αποτέλεσμα είναι οι νέες γυναίκες να στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα να κάνουν οικογένεια και να αποκτήσουν έστω και ένα παιδί αλλά και να μην μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να πάρουν σύνταξη πάνω από ένα προνοιακό επίδομα΄΄, επισημαίνει μεταξύ άλλων η Ομάδα Γυναικών Αιγίου, περιγράφοντας την κατάσταση και στα συσκευαστήρια της Αιγιάλειας, τονίζοντας ότι η εργοδοσία εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα οξυμμένα προβλήματα του αγροτικού νοικοκυριού και ξεζουμίζει το γυναικείο εργατικό δυναμικό των αγροτικών περιοχών. Σημειώνει ακόμη ότι η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων και γι αυτό προχωρά σε απολύσεις συμβασιούχων, τονίζοντας πως αυτή την πολιτική στηρίζει και η Δημοτική Αρχή Αιγιάλειας.

Διεκδικήσεις

΄΄Καμία αυταπάτη λοιπόν για το ποιος κερδίζει και ποιος εξαθλιώνεται στην περίοδο της κρίσης αλλά και από την ανάπτυξη που υπόσχεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , η ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο , που γέννησε το 4ο , η ΕΕ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, η Δημοτική Αρχή της Αιγιάλειας΄΄, συμπεραίνει η Ο.Γ.Ε., προσθέτοντας: ΄΄Καμία αυταπάτη για τον χαρακτήρα των μέτρων .Τα μέτρα τα ψήφισαν για να μείνουν, όπως και η ανεργία και η φτώχεια. Καμία αναμονή. Καμία γυναίκα μόνη της. Γυναίκα σε καλούμε να βγεις στον αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία με δικαιώματα, και στη μητρότητα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Οργανωμένες στην ΟΓΕ μαζί με τα ταξικά συνδικάτα , τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου τις αγωνιστικές συσπειρώσεις των ΕΒΕ , παλεύουμε και διεκδικούμε: 1. Μόνιμη σταθερή εργασία για όλες και όλους με συλλογικές συμβάσεις , κοινωνική ασφάλιση, σωστές συνθήκες εργασίας , μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. 2. Κατώτερο μισθό 751 ευρώ. 3. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Να χορηγείται για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Ο χρόνος ανεργίας να μετριέται ως συντάξιμος. 4. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ιδιαίτερα εξετάσεις μαστογραφίας, test Pap, προγεννητικού ελέγχου. 5. Αποκλειστικά Δημόσιους και Δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς με μόνιμο και επαρκές προσωπικό. 6. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, τηλέφωνο. 7. Δωρεάν μετακίνηση ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 8. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο. Διαγραφή των τόκων. 9. Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας. Διάθεση ρούχων τροφίμων, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από το κράτος και για τους εργαζόμενους με πολύ χαμηλό εισόδημα. 10. Κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του Δημόσιου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 11. Έργα υποδομής για κάλυψη λαϊκών αναγκών (σε λαϊκή κατοικία, αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση….). Οργανωμένες αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας (επιχειρηματικούς ομίλους, Κυβερνήσεις, Ευρ. Ένωση), αγωνιζόμαστε για τη ζωή που αξίζει σε μας, στην οικογένεια και στα παιδιά μας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr