background img
banner
banner

Νέος… πονοκέφαλος οι κρατήσεις στους αγρότες

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς τής Αιγιάλειας, επέστρεψαν από την Αθήνα όπου μετέβησαν την Παρασκευή, οι εκπρόσωποι του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας. Η συνάντηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ όχι μόνο δεν καθησύχασε τους αγρότες, αλλά ο Σύλλογος προχωρά σε έκτακτη γενική συνέλευση την προσεχή Κυριακή18 Ιουνίου, ούτως ώστε να αποφασίσει τον τρόπο αντίδρασης…

Τα γραφεία τού ΟΠΕΚΕΠΕ επισκέφθηκαν τα μέλη τού προεδρείου, Παρασκευάς Σπυρόπουλος, Κώστας Γιάχος, Νίκος Ανδριοσόπουλος και Τριαντάφυλλος Λουκόπουλος, οι οποίοι συνάντησαν τις κ. Κατσακούλη και Πετράτου, υπεύθυνες για την νέα ΚΑΠ και την διαχείριση των επιδοτήσεων. Όπως ενημέρωσε το “protionline.gr” ο πρόεδρος του Α.Α.Σ.Α. κ. Σπυρόπουλος, ΄΄υπάρχει στρέβλωση καθώς, με βάση τον πίνακα των οριστικών δικαιωμάτων που καταρτίστηκε πέρυσι και θα ισχύσει ως το 2019, οι κρατήσεις είναι στο διπλάσιο απ’ ό,τι προβλεπόταν, γεγονός που μειώνει ακόμα περισσότερο το εισόδημα του παραγωγού. Προσπαθήσαμε επανειλημμένως να επικοινωνήσουμε ώστε να ενημερωθούμε γιατί συμβαίνει αυτό και τι μέλλει γενέσθαι, όμως μάταια. Έτσι, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε οι ίδιοι τον ΟΠΕΚΕΠΕ΄΄.

Η απάντηση που πήραν οι εκπρόσωποι των αγροτών για το συγκεκριμένο θέμα, είναι ότι βρίσκονται στην φάση δημιουργίας ενός εθνικού αποθέματος για να πληρωθούν οι παραγωγοί που τα τελευταία δύο χρόνια έμειναν εκτός επιδοτήσεων, ως γνωστόν, αρκετοί από τους οποίους και στην περιοχή με μισθωμένα αγροτεμάχια. ΄΄Ας ελπίσουμε ότι το εθνικό απόθεμα θα μοιραστεί εκεί που πρέπει και όχι εκεί που θέλουν΄΄, σχολίασε ο πρόεδρος του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου. Να σημειωθεί ότι οι κρατήσεις, στους περισσότερους παραγωγούς αγγίζουν το 12%…

Την ίδια στιγμή, οι αγρότες αγωνιούν και τις επιδοτήσεις αφού, από τη μία ο υπουργός λέει ότι προσπαθεί από την άλλοι οι νομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση αναφέρουν άλλα, το αδιέξοδο όμως παραμείνει για τους παραγωγούς της Αιγιάλειας που δεν έλαβαν επιδοτήσεις πέρυσι και πρόπερσι.

Έκτακτη γενική συνέλευση την Κυριακή

Το Δ.Σ. του συλλόγου πάντως, καλεί τα μέλη και τον αγροτικό κόσμο της Αιγιάλειας σε έκτακτη γενική συνέλευση την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 11.00π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι νέες μειώσεις στις επιδοτήσεις, οι αναδιαρθρώσεις, η αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και οι χαμένες επιδοτήσεις. ΄΄Είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων ώστε να αποφασίσουμε από κοινού την πορεία του αγώνα και τον τρόπο αντίδρασης απέναντι στην κυβέρνηση και τους δανειστές, που σκοπό έχουν την εξόντωση μας. Να μην λείψει κανείς, κρίνεται το μέλλον μας΄΄, επισήμανε ο κ. Σπυρόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr