background img
banner
banner

Παρουσίαση Παρατηρητηρίου Δομημένου Περιβάλλοντος

«ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΡΟΥΣ» ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ Ο ΑΠ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ

Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος σε κάθε Περιφέρεια, προβλέπει το σχέδιο νόμου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης στους Περιφερειάρχες, μεταξύ των οποίων και ο Απόστολος Κατσιφάρας. Οι Περιφερειάρχες ιεράρχησαν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία και επιτυχία του Παρατηρητηρίου την έγκαιρη στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό και την επαρκή χρηματοδότησή του και κατέθεσαν προτάσεις και παρατηρήσεις, τις οποίες το υπουργείο προτίθεται να αξιοποιήσει.

Ο υπουργός παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, τις νέες αρμοδιότητες και τους πόρους που αυτό μεταβιβάζει από την κεντρική Διοίκηση στις αιρετές Περιφερειακές Αρχές. Ειδική αναφορά έκανε στη διάταξη για τη σύσταση Διεύθυνσης Παρατηρητηρίου Δομημένου Περιβάλλοντος στην έδρα κάθε Περιφέρειας και τη διάρθρωσή του σε επίπεδο τμήματος στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Από την πλευρά τους οι Περιφερειάρχες ιεράρχησαν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία και επιτυχία του Παρατηρητηρίου την έγκαιρη στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό και την επαρκή χρηματοδότησή του και κατέθεσαν προτάσεις και παρατηρήσεις, τις οποίες το Υπουργείο προτίθεται να αξιοποιήσει στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση πριν προωθηθεί στη Βουλή.

Μετά την συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας, δήλωσε: «Μία ακόμη αρμοδιότητα του κεντρικού κράτους, μετά τους ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, μεταφέρεται στις Περιφέρειες από κατ’ αρχήν αδυναμία στη λειτουργία και ευθύνη της διαχείρισης της αρμοδιότητας αυτής από το κεντρικό κράτος. Εμείς θέλουμε τη χωροταξία αλλά θέλουμε προσωπικό και πόρους. Θα είναι μεγάλο πολιτικό λάθος αυτή η τομή-μεταρρύθμιση να μη συνοδευτεί από την αντίστοιχη στήριξη σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους. Οι Περιφέρειες έχουν σηκώσει ένα μεγάλο βάρος σε δύσκολη συγκυρία για τη χώρα. Ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας έχει προοπτική αρκεί όλοι να τη στηρίξουμε και όχι να μεταφέρουμε μόνο τις αδυναμίες του κεντρικού κράτους».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr