background img
banner
banner

Παρέμβαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΥΚΗΣ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα, τέθηκε το ζήτημα της επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων στην παραλία Αλυκής, πέραν των προβλεπόμενων κοινόχρηστων χώρων που δικαιούνται να καταλαμβάνουν τα καταστήματα.

Όπως παρατήρησαν πολλοί σύμβουλοι, τα τραπεζοκαθίσματα και οι ξαπλώστες έχουν επεκταθεί τόσο, που οι πολίτες που επιθυμούν να κάνουν το μπάνιο τους, δεν βρίσκουν ελεύθερη παραλία να καθίσουν. Δεδομένης της οικονομικής δυσκολίας πολιτών αλλά και του ότι η παραλία πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους και προς αποκατάσταση του δικαίου, το Συμβούλιο αποφάσισε να αποστείλει έγγραφο προς την Διεύθυνση Εσόδων του δήμου, ζητώντας να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την διατήρηση των ορίων των χώρων κατάληψης από τα καταστήματα, στην παραλία της Αλυκής.

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση τέθηκε το θέμα της λήψης κανονιστικής απόφασης για τον χώρο ιδιοκτησίας του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Τρυπητής που, με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό, ο μισθωτής του δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τον χώρο απέναντι. Από πλευράς Τεχνικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκε ότι, από τη στιγμή που το έργο της ανάπλασης δεν έχει παραδοθεί, δεν μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε παρέμβαση. Το Συμβούλιο εξέφρασε αρνητική γνώμη σε ό,τι αφορά την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας, ωστόσο αποφάσισε να ταχθεί θετικά στην πρόταση για μεταφορά του χώρου απέναντι από την εν λόγω ιδιοκτησία, την μεταφορά δηλαδή του χλοοτάπητα σε νέα θέση, μεταξύ των τμημάτων των δύο ιδιοκτησιών (Παν. Τρυπητής και Μαστροκυριάκου).


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr