background img
banner
banner

Λύση με την προσαύξηση της αξίας των δικαιωμάτων…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΖΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ

Στην λύση για την μερική αποκατάσταση των δικαιωμάτων ενίσχυσης των αγροτών για τα έτη 2015 και 2016, με την προσαύξηση της αξίας των δικαιωμάτων τους έως τον περιφερειακό μέσο όρο του εθνικού αποθέματος του έτους 2017, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ριζούλης. Τονίζει πάντως ότι δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, γεγονός που σημαίνει ότι οι παραγωγοί με μισθωμένα αγροτεμάχια, χάνουν τις επιδοτήσεις των δύο προηγούμενων χρόνων…

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του βουλευτή Αχαΐας, επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Δίνονται τελικώς ενισχύσεις για τους παραγωγούς που εντάχθηκαν στο μέτρο το 2009 και απώλεσαν τις ενισχύσεις για τα έτη 2015-2016, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής για τους νέους αγρότες διαπραγμάτευσης από την προηγούμενη κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ με την ανοχή της τότε ΠΑΣΕΓΕΣ. Η λύση που δόθηκε από την ΕΕ ήταν αποτέλεσμα του αιτήματος του Υπουργείου. Θα ισχύσει από το 2017 και δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

Σύμφωνα με τη λύση που δόθηκε, για τους γεωργούς – ενοικιαστές στους οποίους χορηγήθηκαν δικαιώματα το έτος 2015 και η μοναδιαία αξία των δικαιωμάτων τους το 2017 υπολείπεται του περιφερειακού μέσου όρου, θα γίνει προσαύξηση της αξίας των δικαιωμάτων τους έως τον περιφερειακό μέσο όρο του εθνικού αποθέματος του έτους 2017. Με τη λύση αυτή, υπολογίζεται ότι περίπου 2.000 από τους 2.820 γεωργούς θα δουν την αξία των δικαιωμάτων τους να προσεγγίζει ήδη από το 2017 την περιφερειακή μοναδιαία αξία του έτους 2019. Οι γεωργοί τους οποίους αφορά η παραπάνω ρύθμιση πρέπει άμεσα να υποβάλουν σχετικό αίτημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ για χορήγηση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα καθώς η εξαίρεση είναι ειδική για την Ελλάδα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr