background img
banner
banner

Με σημαντικά «εφόδια» το μέλλον τούς ανήκει! | ΦΩΤΟ

ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΜΟΡΦΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Ιουνίου, στην αίθουσα του «Πολύκεντρου» η τελετή καθομολόγησης πτυχιούχων τού Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Παραρτήματος Αιγίου –ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Συγγενείς και φίλοι των αποφοίτων, κατέκλυσαν τον χώρο προκειμένου να μοιραστούν με τους νέους Φυσικοθεραπευτές αυτή την τόσο ξεχωριστή στιγμή της ζωής τους, ενώ καθηγητές και τοπική κοινωνία, εν μέσω ευχών, εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι, με τα σημαντικά εφόδια που έλαβαν από το τόσο σημαντικό αυτό Τμήμα, το μέλλον τούς προδιαγράφεται λαμπρό!

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ηλίας Τσέπης καλωσόρισε τα τιμώμενα πρόσωπα, αποκαλώντας τους πτυχιούχους «νέους συναδέλφους», αλλά και τους συγγενείς και φίλους τους που ήρθαν στο Αίγιο για να γιορτάσουν μαζί τους αυτή την τόσο σημαντική μέρα για την ζωή τους, καθώς και τους εκπροσώπους της Ιεράς Μητροπόλεως που ήταν παρόντες. Μάλιστα, θερμό χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Ιωακείμ Βενιανάκης που εδώ και πολλά χρόνια παρευρίσκεται σε αντίστοιχες τελετές του Τμήματος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Ο π. Ιωακείμ Βενιανάκης χαρακτήρισε την συγκεκριμένη ημέρα ως «σταθμό» στην ζωή των πτυχιούχων. Όπως είπε, ΄΄μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια σπουδών, σήμερα οι κόποι σας καταξιώνονται. Παίρνετε το πτυχίο σας και πλέον θα βγείτε στην κοινωνία προκειμένου να ασκήσετε το λειτούργημά σας, καθώς έρχεστε σε επαφή με τον άνθρωπο, θα γίνετε αποδέκτες του πόνου του και θα κληθείτε να στηρίξετε και την ψυχολογία του. Ένα λειτούργημα που απαιτεί μεγάλη αγάπη από μέρους σας εκτός από τις γνώσεις που είμαστε βέβαιοι ότι διαθέτετε, λαμβάνοντας τα καλύτερα εφόδια από το τμήμα σας και τους άξιους καθηγητές σας. Συγχαρητήρια σε εσάς, στους γονείς σας που σας στήριξαν και στους καθηγητές σας που σας βοήθησαν σε αυτό το ταξίδι των σπουδών σας. Ευχόμαστε κάθε πρόοδο στην ζωή σας και ο Θεός να είναι βοηθός σας΄΄.

Η «οικογένεια» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, πάντα δίπλα τους!

Ο κ. Τσέπης συνεχάρη τα παιδιά που έφτασαν σε αυτό το κομβικό σημείο της ζωής τους. Όπως είπε, ΄΄πάντα η λήψη ενός πτυχίου είναι από τις στιγμές που μας χαρακτηρίζουν εφ’ όρου ζωής.  Από αύριο όμως ξεκινά το επόμενο στάδιο που στην ουσία αφορά την διά βίου μάθηση. Παίρνετε ένα πτυχίο σε πολύ δύσκολες εποχές όμως έχει να κάνει με μία ειδικότητα που για τους καλούς έχει πολύ «χώρο». Οφείλει όμως κάποιος, με τα σημερινά δεδομένα, να μην επαναπαύεται ποτέ. Από αύριο ξεκινά η αναζήτηση της περαιτέρω γνώσης και εμπειρίας. Εμείς πάντα, ως οικογένεια θα είμαστε εδώ και εσάς. Έχει δείξει η ιστορία ότι όσοι έχουν φιλομάθεια και ήθος, θα μας βρίσκουν πάντα υποστηρικτές. Έχουμε αυτή τη στιγμή πτυχιούχους μας που εργάζονται και κάνουν μεταπτυχιακά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, είμαστε πάντα κοντά τους΄΄.

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, δεδομένου ότι η ακαδημαϊκή χρονιά βρίσκεται στο τέλος της, ο κ. Τσέπης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια εξωστρέφειας από το Τμήμα. Όπως είπε, ΄΄πολλά παιδιά μας βρίσκονται στο εξωτερικό και αντλούν σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις. Το Τμήμα έχει καλλιεργήσει και μία τεράστια εξωστρέφεια και παρουσιάζει κινητικότητα και με ξένους φοιτητές και καθηγητές που έρχονται κάθε εξάμηνο και όσοι το επιθυμούν μπορούν να εκμεταλλεύονται αυτές τις γνώσεις. Μπορεί δε να υπερηφανεύεται για ένα πολύ αξιόλογο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και για ένα εργαστήριο θεσμοθετημένο που διοργανώνει επιστημονικές ημερίδες και εκδηλώσεις εξειδίκευσης. Μείνετε ενημερωμένοι, μείνετε κοντά μας και θα είμαστε κι εμείς κοντά σας΄΄.

Παράλληλα, Ο κ. Τσέπης ανέφερε πως για πρώτη φορά, μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιείται με την απουσία της γραμματέως του Τμήματος, Ντίνας Ασημακοπούλου κι αυτό εξαιτίας υπερβάσεων που η ίδια έκανε για το Τμήμα. Εξέφρασε δε θερμές ευχαριστίες προς την κ. Ασημακοπούλου, σημειώνοντας πως δεν είναι όλα ρόδινα, επισημαίνοντας πως το Τμήμα αναπτύσσεται αλλά αναπτύσσεται με υπερβάσεις αναφερόμενος σε σημαντικές διοικητικές ατέλειες που καλύπτονται με διάθεση αυταπάρνησης και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στο Τμήμα. ΄΄Φανταστείτε μία γραμματέα για 750 ενεργούς φοιτητές, με εξατομικευμένες κινήσεις βεβαιώσεων κάθε εβδομάδα και συνεχή αλληλογραφία με το εξωτερικό΄΄, είπε χαρακτηριστικά. Ευχαριστίες εξέφρασε ακόμη και για τους καθηγητές, τους συνεργάτες, αλλά και την βιβλιοθηκονόμο του Παραρτήματος.

Στη συνέχεια, η σπουδάστρια Σκούρα Αναστασία που πρώτευσε με βαθμό πτυχίου 8,73 άριστα, ανέγνωσε τον όρκο και οι συνάδελφοί της επαναλάμβαναν. Ακολούθως, πρόεδρος και καθηγητές του Τμήματος προχώρησαν στην παράδοση των πτυχίων σε κάθε πτυχιούχο ξεχωριστά, εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr