background img
banner
banner

Τα είπαν για τον τουρισμό | ΦΩΤΟ

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, Άκης Μουρίκης, είχε προσκαλέσει την Παρασκευή 16 Ιουνίου το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Κανέλλης» στα Σελιανίτικα, προέδρους φορέων από την Αιγιάλεια που έχουν άποψη για το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Στο ραντεβού αυτό ανταποκρίθηκαν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιάλειας, Στράτος Βαρδάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας, Λάμπης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Ράλλης, ο πρόεδρος των Εμπόρων Σελιανιτίκων – Λόγγου, Χρήστος Σερβές και από πλευράς ξενοδόχων, ο Χρήστος Κανέλλης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αχαΐας και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, μέλος του ίδιου συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Άκη Μουρίκη , η Αιγιάλεια έχει επιλεγεί από την Επιτροπή Αναπτυξιακού Προγράμματος της χώρας, που έχει συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αναφέρεται σε δύο πυλώνες ανάπτυξης , ο ένας ο τομέας του Τουρισμού και ο άλλος ο Αγροδιατροφικός Τομέας.

Υπεύθυνη από πλευράς Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα ορίστηκε η κ. Μαρία Αντύπα, η οποία έδωσε το παρόν στη συνάντηση, άκουσε τους παράγοντες της περιοχής και κατέγραψε όσα της μετέφεραν για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Αιγιάλειας. Η κ. Αντύπα έδωσε το στίγμα αυτής της προσπάθειας λέγοντας «θέλουμε να σπάσουμε τα All Inclusive προκειμένου να αυξήσουμε τον εναλλακτικό τουρισμό, για τον οποίο η Αιγιάλεια προσφέρεται ιδιαίτερα. Έχουμε σχέδιο για το φαράγγι του Βουραικού που μπορεί να δώσει τουρισμό 200 ημέρες το χρόνο. Θέλουμε τις προτάσεις σας για να καταστρώσουμε σχέδιο που θα είναι εφαρμόσιμο τουλάχιστον από το 2020 και μετά».

Οι προτάσεις των φορέων

Πρώτος το λόγο πήρε ο Λάμπης Παπαδόπουλος , ο οποίος εξέφρασε την απορία πως θα πετύχουμε μακρόπνοα σχέδια όταν δεν μπορούμε να λύσουμε καθημερινά προβλήματα.

«Ζητάμε να έρθει κόσμος, Τουρισμός και Εμπόριο είναι συνδεδεμένα», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας, θυμίζοντας κακές επιλογές που έγιναν στη περιοχή, όπως το νέο λιμάνι του Αιγίου που έπρεπε να είχε γίνει μαρίνα.

Ο Λάμπης πρότεινε μεταξύ άλλων τελεφερίκ που να συνδέει τα Υψηλά Αλώνια με την παραλία του Αιγίου, mini bus στο κέντρο της πόλης , γλίστρες παντού για σκάφη και συντήρηση δρόμων.
Ακολούθησε η εισήγηση του Στράτου Βαρδάκη, ο οποίος επισήμανε την αδυναμία του λιμανιού στο Αίγιο να ανταγωνιστεί αυτό της Πάτρας.

Ζήτησε να γίνει κλειστή αγορά στην πρώην ΕΒΕΠ, αφού υπάρχει σχετική μελέτη, ενώ ήταν δεκτικός στην άποψη της κ. Αντύπα να δημιουργηθεί Αναπτυξιακή Εταιρία που θα προωθεί τον τουρισμό στην περιοχή.

«Πρέπει να καταστήσουμε την Αιγιάλεια τουριστικό προορισμό. Είμαστε κόμβος για πολλούς αρχαιολογικούς χώρους. Δεν θέλουμε όμως τον τουρισμό του σακιδίου» επισήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν με τους δύο προλαλήσαντες , ο Γιώργος Ράλλης και ο Χρήστος Σερβές, που ζήτησαν καίριες παρεμβάσεις σε θέματα καθαριότητας και αστικών αναπλάσεων, προκειμένου ο τουρισμός να «ανθίσει» με μεγαλύτερη ευκολία.

Το λόγο πήραν και οι ξενοδόχοι της παρέας με τον Χρήστο Κανέλλη να τονίζει πως «Η Αιγιάλεια είναι ιδανικός προορισμός για 12 μήνες το χρόνο, έχουμε καθαρές παραλίες αλλά δεν είναι αυτό μόνο που θέλει ο τουρίστας. Δεν υπάρχει τουριστική παιδεία, δεν υπάρχουν προτεραιότητες, αλλά κανείς από τους διοικούντες δεν μας έχει ρωτήσει πώς να κάνουμε την περιοχή πιο ελκυστική».

Ο κ. Κανέλλης έκανε γνωστό πως στην Αιγιάλεια υπάρχουν 36 αδειοδοτούμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που προσφέρουν συνολικά 1.100 κλίνες περίπου.

Η συνάντηση της Παρασκευής ήταν μια ευκαιρία πρώτης τάξεως για να γίνουν γνωστές οι απόψεις των φορέων της περιοχής και στόχος της Νομαρχιακής είναι πολύ σύντομα να ακολουθήσει μια δεύτερη συνάντηση για τον Αγροδιατροφικό Τομέα, ώστε μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να είναι έτοιμο το προσχέδιο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μαζί με τις άλλες 12 Περιφέρειες της χώρας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr