background img
banner
banner

Εκτεθειμένος ο αγωγός ύδρευσης των Σελιανιτίκων

ΦΟΒΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΑΠΕΧΕΙ ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.Ο.

Τον έντονο προβληματισμό τους εκφράζουν κάτοικοι των Σελιανιτίκων αλλά και διερχόμενοι οδηγοί για τον αγωγό που βρίσκεται εγκατεστημένος επί της παλαιάς εθνικής οδού στον Λόγγο, στο ύψος των παλιών αποθηκών της Π.Ε.Σ. Πρόκειται για τον αγωγό μέσω του οποίου υδρεύεται η κοινότητα Σελιανιτίκων, ο οποίος όμως, μετά τα έργα για την νέα εθνική οδό, βρίσκεται εκτεθειμένος και μόλις σε λίγα εκατοστά απόσταση από την άκρη του δρόμου…

Ο κίνδυνος ανά πάσα ώρα και στιγμή κάποιο αυτοκίνητο να ξεφύγει από την πορεία του και να βρεθεί πάνω στον αγωγό, είναι ορατός από όλους και έχει επισημανθεί εδώ και μήνες από διερχόμενους οδηγούς. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δε, θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα και από τη σύγκρουση αλλά και από την πίεση του νερού που θα έχει εάν ο αγωγός σπάσει. ΄΄Η πίεση του νερού ενός σωλήνα 160φ, μπορεί να… σκοτώσει΄΄, ανέφερε κάτοικος στο “protionline.gr”. Σε περίπτωση μάλιστα που συμβεί κάποιο ατύχημα με δίκυκλο, τότε κανείς δεν θέλει να σκεφθεί τι μπορεί να προκληθεί…

Ανεξάρτητα από αυτό όμως, ενδεχόμενο πρόβλημα στον εκτεθειμένο αγωγό, ενέχει κίνδυνο να μείνει ένα ολόκληρο χωριό χωρίς νερό, αφού ο αγωγός που συνδέει την γεώτρηση με τα Σελιανίτικα, τροφοδοτεί αποκλειστικά μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή με πολλές παροχές. Ερωτηθείς από τo “protionline.gr” για το θέμα, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σελιανιτίκων Βαγγέλης Γεωργόπουλος επιβεβαίωσε τον κίνδυνο, εξηγώντας πως εδώ και ενάμιση χρόνο, λόγω των εργασιών και μετά την κατάργηση της γέφυρας, ο αγωγός βγαίνει από το τοιχίο και υπογειοποιείται κάτω από τον δρόμο με κατεύθυνση προς τα Σελιανίτικα.

Να γίνει κάτι άμεσα…

Όπως ανέφερε, ΄΄απευθυνθήκαμε στους υπεύθυνους της κατασκευάστριας εταιρείας «Άκτωρ», ζητώντας να ληφθεί μέριμνα για να προστατευθεί ο αγωγός ώστε να μην είναι έτσι εκτεθειμένος, διότι σε περίπτωση ατυχήματος και μπορεί να τραυματιστεί κάποιος και εάν σπάσει ο αγωγός, να μείνει μία μεγάλη περιοχή χωρίς νερό΄΄. ΄΄Ευελπιστούμε να εισακουστεί το αίτημά μας΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος, τονίζοντας πως ΄΄ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα και για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα και για να μην έρθει η στιγμή που θα μείνει χωρίς νερό μία κοινότητα με τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες΄΄.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το θέμα απασχολεί και την ΔΕΥΑ Αιγιαλείας που ήδη έχει αποστείλει έγγραφο στην κατασκευάστρια εταιρεία ζητώντας να προχωρήσει σε ασφαλή κατασκευή που θα προφυλάσσει τον αγωγό, ενώ φαίνεται πως ο «Άκτωρ» εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός πυργίσκου από σίδερα ώστε να καλύπτεται ο αγωγός.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr