background img
banner
banner

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Αιγείρα | ΦΩΤΟ

ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Γιόρτασε την Πέμπτη 27 Ιουλίου, ο Άγιος Παντελεήμονας και στην Αιγείρα πλήθος πιστών βρέθηκαν από το πρωί στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Εκεί ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Καλλίνικος Πουλής, κήρυξε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, μιλώντας για τη ζωή του Αγίου. Ωστόσο, ο λόγος του Ηγούμενου, επικεντρώθηκε στις σημαντικές διαφορές της χριστιανικής πίστεως, από όσα διακηρύσσει ο μουσουλμανισμός, με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Πάπα, περί ομοιότητας των δύο θρησκειών..

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο ιερέας της τοπικής εκκλησίας, Χαράλαμπος Καρούζος παρέθεσε γεύμα στο χώρο συνεστιάσεων του ναού, πρώτα όμως είχε καλά λόγια να πει για κάθε έναν ξεχωριστά από τους προσκεκλημένους που παρακάθισαν στην όμορφη γιορτή.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Γιοβάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αιγιάλειας Βασίλης Φιλιππόπουλος και Βασίλης Ανδρουτσόπουλος, το μέλος της Δ.Κ. Αιγίου Γιώτα Γκρέμου και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ηλίας Σταθακόπουλος.

Εντωμεταξύ, την προηγούμενη ημέρα τηρήθηκε με ευλάβεια το έθιμο της περιφοράς της εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα με τον κόσμο να ακολουθεί πιστά καθ’ όλη τη διαδρομή και να επιστρέφει στην εκκλησία για το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Την Τετάρτη το βράδυ, το παρών έδωσαν η αναπληρώτρια του Δημάρχου Βάσω Ψυχράμη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας Δημήτρης Μπούνιας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος από την Αιγείρα Φάνης Σταυρόπουλος καθώς επίσης ο βουλευτής του νομού Ανδρέας Κατσανιώτης, αλλά και οι πολιτευτές Ηρακλής Ρούπας, Θανάσης Νταβλούρος και Άγγελος Τσιγκρής.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr