background img
banner
banner

΄΄Κληθήκαμε για να επιβεβαιώσουμε το… «Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!»΄΄

TONIZEI O ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Τους λόγους οι οποίοι τον ανάγκασαν να μην συμμετάσχει στην Συνεδρία της 27ης Ιουνίου για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία και το περιεχόμενο εγγράφου που απέστειλε προς το ιερό Σώμα της Ιεραρχίας αιτιολογώντας την στάση του, αναλύει στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

΄΄Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, τα γεγονότα μάς έχουν δικαιώσει πλήρως! Η Ορθοδοξία προδόθηκε! Η Ιεραρχία μας δεν στάθηκε στο ύψος της! Δεν ανταποκρίθηκε στις κρίσιμες αυτές στιγμές! Ό,τι οι σεπτοί Ιεράρχες δεν κατανόησαν, φαίνεται πως το αντιλήφθησαν οι κοσμικοί άνθρωποι! Μιά Αθηναϊκή εφημερίδα μόλις χθες έγραψε: «Επώδυνο Διαζύγιο Συνοδικότας και Πνευματικότητας.

Υποταγή της Ιεραρχίας στην Πολιτεία και μετατροπή των Θρησκευτικών σε αιρετικό γνωστικισμό»! (Ελεύθερη Ώρα, 02.07.2017, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ, σελ. 2)΄΄, επισημαίνει ο τοπικός Ποιμενάρχης και προσθέτει: ΄΄Αδυνατούμε και να το φαντασθούμε! Δεν το χωράει το μυαλό μας. Γι’ αυτό και το θέμα το ψάχνουμε! Σήμερα, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε την τοποθέτησή μας προς την Ι.Σ.Ι.. Το θέμα άνοιξε! Το πρόβλημα ετέθη! Τα γεγονότα θα αποδείξουν το ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο!΄΄.

Στο έγγραφό του προς την Ιερά Σύνοδο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, ΄΄ως φαίνεται συγκαλούμεθα προκειμένου να επικυρώσωμεν τα αποφασισθέντα και άρα να εφαρμόσωμεν το λαϊκόν λόγιον «πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!». Κατόπιν τούτου, αρνούμαι να μετάσχω εις τας εργασίας μιας ατύπως συγκαλουμένης Συνόδου΄΄. Σε άλλο σημείο τονίζει: ΄΄Η κατεπείγουσα σύγκλησις του Σώματος της Ιεραρχίας «προς ενημέρωσιν», οδηγεί την σκέψιν μας εις μίαν κεκαλυμμένην επιχείρησιν «κουκουλώματος» των πεπραγμένων και επί ζημία της Μητρός Εκκλησίας αποφασισθέντων! Είθε να είμεθα εις πλάνην! Το γεγονός, ότι το Υπουργείον α-Παιδείας έσπευσεν να ανακοινώση, ότι κατήργησε όλας τας Αποφάσεις του κ. Φίλη (δια των δημοσιευθέν-των Φ.Ε.Κ. υπ’ αριθμ. 2104 & 2105), εις την ελαχιστότητά μας δημιουργεί μεγίστην ανησυχίαν! Παρατήρησις: Είναι άραγε αξιόπιστον και αξιοσέβαστον πρόσωπον ο κ. Γαβρόγλου, ο υποστηρικτής και θαυμαστής των Gays; Δεν ανεγνώσατε δηλώσεις του εις την Βουλήν; Δεν αντελήφθητε την αιτίαν, ένεκα της οποίας επιχειρεί την κατάργησιν των πανελλαδικών Εξετάσεων δια τα Πανεπιστήμια κ.λπ.; Ιδού, λοιπόν, η εκ μέρους του δοθείσα εξήγησις: Οι εξετάσεις, είπεν εις την Βουλήν, είναι «αναξιόπιστες και τυραννικές για τους 18χρονους, επειδή δεν μπορούν να βγουν για ποτό το Σαββατόβραδο, αλλά και να ερωτευθούν»! Προς επιβεβαίωσιν των ύπερθεν παρακαλώ Υμάς να αναγνώσετε σημερινόν δημοσίευμα της εφημερίδος ΤΟ ΒΗΜΑ με τίτλον: «Κάποιος να τον μαζέψει!»΄΄.

΄΄Η συντελουμένη προδοσία της Αγίας Ορθοδοξίας μας έχει ήδη καταδειχθεί δια της… σιωπής των αμνών!΄΄

Επιπλέον, για την κυβέρνηση, αναφέρει: ΄΄Ας μη λησμονώμεν, ότι οι κ.κ. Τσίπρας, Φίλης, Γαβρόγλου και αρκετοί άλλοι του κυβερνώντος Κόματος ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ούτε εις τον Χριστόν, ούτε εις την Ελλάδα, ούτε και εις τον ελληνοχριστιανικόν Πολιτισμόν! Και όχι απλώς ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ, αλλά και ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΙΝ, ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΙΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! Η Κυβέρνησις ΣΥΡΙΖΑ εξ ορισμού εξαπατά τον Ελληνικόν Λαόν! Κατά την προηγηθείσαν έκτακτον Συνέλευσιν ημών της 9ης του μηνός Μαρτίου είχον την ευκαιρίαν να Σας προειδοποιήσω!«Πρέπει να διερωτηθούμε για την ειλικρίνεια των λόγων και των υποσχέσεών τους. Παρακαλώ, να διερωτηθούμε: Μήπως στην πράξη άλλα λέγουν, άλλα εννοούν και τελικώς άλλα εφαρμόζουν;». Δυστυχώς Υμείς άπαντες, αγαπητοί μου εν Χριστώ Αδελφοί, ως Σώμα απερρίψατε ασυζητητί τας προειδοποιήσεις και αιτιάσεις μου!΄΄.

Ο Μητροπολίτης κάνει ακόμη λόγο για… μακάριο ύπνο του σεπτού Σώματος της Ιεραρχίας, τη στιγμή που, τόσο η Ορθοδοξία, όσο και η Εθνική μας Ταυτότητα, βάλλονται μετά πείσματος υπό των Αθέων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τονίζοντας πως ΄΄η συντελουμένη προδοσία της Αγίας Ορθοδοξίας μας έχει ήδη καταδειχθή δια της ΣΙΩΠΗΣ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ, δηλ. δια της τηρουμένης σιγής τόσον εκ μέρους Ημών αυτών ως ηγετικών Προσώπων, όσον και εκ μέρους του Διοικητικού Οργανισμού της Εκκλησίας (της Δ.Ι.Σ. και της Ι.Σ.Ι.) εις πλείστα όσα καυτά θέματα της επικαιρότητος, όπως πχ. δια την κατάργησιν της αργίας της Κυριακής ημέρας, δια την θέσπισιν του Συμφώνου Συμβιώσεως των ομοφυλοφίλων, δια την υιοθεσίαν τέκνων εκ μέρους των προναφερθέντων, δια την ψήφισιν του Νόμου «περί ρατσισμού», δια την έκδοσιν των Διαζυγίων υπό των Συμβολαιογράφων κλπ. δια εισαγωγήν της Εβδομάδος σεξουαλικής Αγωγής εις την Εκπαίδευσιν, δηλ. «τις έμφυλες ταυτότητες», δια τον «Φάκελλον του Μαθητού» κλπ.

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι δεν συμμετείχε για να μην συμπράξει στην συντελουμένη προδοσία της αμωμήτου Πίστεως, της αγίας Ορθοδοξίας…


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr