background img
banner
banner

Υπέρ της επικαιροποίησης της μελέτης εν όψει αναπλάσεων στο κέντρο…

ΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Η… αρχή για την έγκριση της επικαιροποίησης της μελέτης για την κυκλοφορία και στάθμευση στο κέντρο του Αιγίου, ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την άντληση χρηματοδότησης για την εκτέλεση των όσων προβλέπει, έγιναν χθες κατά την έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου. Η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου που έκανε αποδεκτές τις προβλεπόμενες αλλαγές, αποτελεί προάγγελο της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγίου όπου είναι βέβαιο ότι (και εκεί) το «παρών» θα δώσουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κλάδοι και πολίτες.

Στην χθεσινή… πολυπληθή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, παρέστη για πρώτη φορά και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, σε μεγάλο μέρος της (διήρκεσε περίπου τρεις ώρες) ο γεν. γραμματέας του δήμου Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ανδρέας Τσιγκρής, αλλά και ο πρόεδρος και η γεν. γραμματέας του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγίου Λάμπης Παπαδόπουλος και Μαίρη Χρονοπούλου αντίστοιχα και ο πρόεδρος Παναγιώτης Αγγελόπουλος και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Ταξί Αιγίου και Περιχώρων. Επίσης, παρόντες ήταν και κάτοικοι των οδών Ζαΐμη και Γερμανού της πλατείας Αγ. Λαύρας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν όλοι την παρουσίαση της επικαιροποιημένης μελέτης από την συγκοινωνιολόγο Ανδριανή Γόγολα, που… φέρνει αρκετές ανατροπές και έχει πολλές διαφοροποιήσεις από την υφιστάμενη κατάσταση, με κυρίαρχη αυτή της συνέχισης της ανάπλασης της Μητροπόλεως μέχρι την Σολωμού με την πρόβλεψη μεγάλου αριθμού θέσεων στάθμευσης, αλλά και την διαπλάτυνση της πλατείας Αγ. Λαύρας με πλακόστρωση των οδών Γερμανού και Ζαΐμη. Από την πλευρά των κατοίκων αλλά και των καταστηματαρχών εκφράστηκε έντονος προβληματισμός, για την πρόσβαση στα σπίτια αλλά και για τις επιπτώσεις της πεζοδρόμησης στην εμπορική κίνηση. Σε ό,τι αφορά τους κατοίκους, τονίστηκε ότι προβλέπονται μπάρες τύπου Α΄ ώστε να τις ανοίγουν οι κάτοικοι με κλειδιά και να περνούν.

Παρουσία φορέων η συζήτηση και με ενστάσεις

Αναφορικά με τα καταστήματα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος τάχθηκε υπέρ της ανάπλασης του κέντρου, ωστόσο εξέφρασε τον προβληματισμό του για την μείωση των θέσεων στάθμευσης, ζητώντας πάρκινγκ, ηλεκτρονικές ενημερωτικές πινακίδες παντού σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης καθώς και να ληφθούν υπόψη οι χρήσεις γης ώστε να μην διαταράσσεται η ησυχία των κατοίκων. Ερώτηση κατέθεσε και για τα μίνι μπας που περιλαμβάνονται στην μελέτη λόγω της αλλαγής ρότας των αστικών, ενώ σε ό,τι αφορά την στάθμευση, υπενθύμισε στον δήμαρχο ότι οι παρκίδες ως τώρα, έχουν αποτύχει, δεδομένου ότι κάποιοι παρκάρουν σε αυτές τα οχήματά τους για ώρες…

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε «ναι» στην ανάπλαση αρκεί να μπορεί ο δήμος να την στηρίξει, υπενθυμίζοντας και τις επιπτώσεις στα καταστήματα του τμήματος της Μητροπόλεως μέχρι την Παναγιωτοπούλων εκεί όπου οι εργασίες είχαν διαρκέσει πολύ περισσότερο από τον αρχικό υπολογισμό. Σε ό,τι αφορά τις μπάρες, παρατήρησε πως ως τώρα είναι διαφορετικές στους πεζοδρόμους, τονίζοντας πως έτσι παραβιάζεται η αρχή της ισότητας ενώ τέλος, τόνισε πως οι πεζοδρομήσεις έχουν… δύο όψεις. Ή αναβαθμίζουν μία περιοχή ή την απαξιώνουν, ζητώντας από τον δήμο να λάβει τα μέτρα του εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους, ώστε να μην… χαντακωθούν επιχειρήσεις…

Προβληματισμός εκφράστηκε και για την πιάτσα ταξί, με την συγκοινωνιολόγο να κάνει γνωστό πως υπάρχει πρόβλεψη για διαμόρφωση της πιάτσας με παρτέρια στο πάνω μέρος της πλατείας και συγκεκριμένα για 7-8 θέσεις ταξί. Εκείνο πάντως που τονίστηκε είναι ότι το σχέδιο έχει τεθεί σε διαβούλευση στους τοπικούς φορείς από τον περασμένο Φεβρουάριο, αν και πολλοί έδειξαν να μην το γνωρίζουν καν…

Το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας πάντως, ομόφωνα γνωμοδότησε υπέρ της επικαιροποίησης της μελέτης Οργάνωσης Κυκλοφορίας και Στάθμευσης στην περιοχή Παλαιού Σχεδίου πόλης Αιγίου.

Ομόφωνες αποφάσεις για τις παιδικές χαρές

Ομοίως, ομόφωνες αποφάσεις έλαβε και για την κατασκευή πρότυπης παιδικής χαράς που θα είναι φιλική προς τα άτομα με αναπηρίες, η οποία προβλέπεται να δημιουργηθεί εντός της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, στην περιοχή της Καλλιθέας, κοντά στο ΕΕΕΕΚ Αιγίου. Τέλος, τάχθηκε υπέρ της ανακατασκευής της παιδικής χαράς στην περιοχή του Συνοικισμού της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου επί των οδών Καλλιπόλεως –Βιτσίου -Νικομηδείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr