background img
banner
banner

Ξεκίνησαν τα προγράμματα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης | ΦΩΤΟ

ΠΛΗΘΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Σε μία «κυψέλη» δημιουργίας, πλημμυρισμένη από χαρούμενες παιδικές φωνές, μετατράπηκε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου το Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου. Ήταν πρώτη μέρα τού Προγράμματος Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης που εγκαινίασε φέτος η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας με σκοπό να προσφέρει στα παιδιά πολλές δημιουργικές ενασχολήσεις και χρήσιμες γνώσεις σε ενδιαφέροντα θέματα, μέσα στο καλοκαίρι.

Περίπου πενήντα παιδιά ηλικιών 6 έως 12 ετών, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου όπου, καθοδηγούμενα από τις εκπαιδευτικούς Μαργαρίτα Γούτου, Ελευθερία –Δανάη Σταματοπούλου και Γεωργία – Δήμητρα Γιαννοπούλου, συμμετείχαν σε συναρπαστικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο των θερινών προγραμμάτων ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά από την Αιγιάλεια αλλά και σε παιδιά των καλοκαιρινών επισκεπτών της.

Υψηλή ποιότητα δραστηριοτήτων

Παρούσα ήταν και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά που ανέφερε στο “protionline.gr”: ΄΄Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς στο παιδί και στο γονιό, θέσαμε από φέτος σε λειτουργία τα προγράμματα αυτά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των παιδιών και να παρέχουν υψηλή ποιότητα σε δραστηριότητες που συνδυάζουν γνώση, ενίσχυση της φαντασίας, ψυχαγωγία, παιχνίδι, καλλιτεχνική δημιουργία κ.λπ.΄΄. Παράλληλα, η κ. Τσουκαλά αναφέρθηκε στην μεγάλη ανταπόκριση παιδιών τόσο για την πρώτη περίοδο που ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει ως τις 21 Ιουλίου, όσο και για την δεύτερη ομάδα που συμπληρώνεται. Η δεύτερη περίοδος θα ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Αυγούστου.
Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά 6-12 ετών, θα λαμβάνουν χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο σε πρώτη φάση σε μία αίθουσα και στην συνέχεια σε μία ακόμη, Δευτέρα με Παρασκευή (εκτός Σαββατοκύριακων), ώρες: 8.00 – 15.00.
Όπως μετέφεραν στo “protionline.gr” οι εκπαιδευτικοί που τα υποστηρίζουν, ΄΄τα καλοκαιρινά προγράμματα συνδυάζουν τη δημιουργική απασχόληση μαζί με δραστηριότητες, όπως: μουσική, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική γραφή, παιχνίδια γνώσεων, παραμυθοπλασία κ.λπ.΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr