background img
banner
banner

Παρέμβαση του δήμου Αιγιαλείας για την διαδικασία μίσθωσης βοσκήσιμων γαιών

ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Την άμεση αποστολή ενιαίου εντύπου κατανομής βοσκήσιμης γαίας, την παράταση προθεσμίας καταβολής των οφειλούμενων μισθωμάτων από τους κτηνοτρόφους, την παροχή στοιχείων επικοινωνίας με τους ετεροδημότες κτηνοτρόφους και την πρόσβαση των Δήμων στο χαρτογραφικό υλικό του ΟΠΕΚΕΠΕ για τον προσδιορισμό των δημοτικών εκτάσεων, ζητά ο δήμος Αιγιαλείας, με σχετικό έγγραφο που απέστειλε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο που απέστειλε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, προς την Διεύθυνση Διατροφής Ζώων, Ζωωτροφών και Βοσκοτόπων του υπουργείου, τον ΟΠΕΚΕΠΕ Πάτρας και την ΔΑΟΚΠΕ Αχαΐας, ΄΄σας ενημερώνουμε ότι στις 22 Ιουνίου 2016 απεστάλησαν ηλεκτρονικά με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο της ΔΑΟΚ ΠΕ Αχαΐας στο Δήμο Αιγιαλείας, οι καταστάσεις κατανομής των επιλέξιμων βοσκοτόπων για το έτος 2016΄΄. Όπως τονίζει, με τη διαδικασία αποστολής διαπιστώνονται τα ακόλουθα: Πέρα από τις καταστάσεις κατανομής δεν απεστάλησαν τα έντυπα κατανομής βοσκήσιμης γαίας τα οποία επέχουν θέση σύμβασης μίσθωσης, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1340 Τ.Β’ 20.04.2017), στα οποία θα πρέπει να αναγράφονται συγκεκριμένες πληροφορίες ανά κτηνοτρόφο. Τα έντυπα κατανομής θα πρέπει να έχουν ενιαία ηλεκτρονική μορφή πανελληνίως που θα εξαλείφει την πιθανότητα δημιουργίας λαθών από τους δημοτικούς υπαλλήλους που απλά θα εκτυπώνουν και θα προωθούν στους κτηνοτρόφους το έντυπο προς υπογραφή (παρ.3, αρ.3 ΦΕΚ 1340/20.04.2017).

Επισημαίνει ακόμη ΄΄το χρονικό περιθώριο για την καταβολή του οφειλόμενου μισθώματος, δηλ η 30ή Ιουνίου 2017 δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί, καθότι όπως προαναφέραμε δεν έχουμε λάβει τα έντυπα κατανομής από τη ΔΑΟΚ, τα οποία στη συνέχεια θα προσυπογράψει ο κτηνοτρόφος και βάσει των οποίων θα καταβάλει το μίσθωμα. Επιπλέον η ενημέρωση των κτηνοτρόφων καθίσταται δύσκολη καθ’ ότι στις καταστάσεις κατανομής βοσκήσιμης γαίας εμφανίζονται κτηνοτρόφοι που διαμένουν σε άλλους Δήμους και ΠΕ και για τους οποίους δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία επικοινωνίας. Αυτό ενέχει τον κίνδυνο της μη τακτοποίησης του οφειλούμενου μισθώματος κάτι που συνεπάγεται πιθανή ανάκληση της κατανομής της βοσκήσιμης γαίας με απόφαση της Επιτροπής για το έτος 2018 και την απώλεια επιδοτήσεων΄΄.

Επιπρόσθετα, σημειώνει πως ΄΄οι καταστάσεις κατανομής δεν συνοδεύονται από χαρτογραφικό υλικό του ΟΠΕΚΕΠΕ στο οποίο αποτυπώνονται οι κατανεμηθείσες βοσκήσιμες γαίες, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατος ο προσδιορισμός των μη επιλέξιμων εκτάσεων που αφορά στις δημοτικές βοσκήσιμες γαίες, με άμεσο επακόλουθο την απώλεια των δημοτικών εσόδων από τα τέλη βοσκής΄΄. Τέλος τονίζει πως δεν αναφέρονται πληροφορίες για τη διαδικασία πληρωμής μισθώματος π.χ. Αριθμός Λογαριασμού της Περιφέρειας και ζητά τις ενέργειες των αρμοδίων που θα αφορούν την άμεση αποστολή ενιαίου εντύπου κατανομής βοσκήσιμης γαίας, την παράταση προθεσμίας καταβολής των οφειλούμενων μισθωμάτων από τους κτηνοτρόφους, την παροχή στοιχείων επικοινωνίας με τους ετεροδημότες κτηνοτρόφους και την πρόσβαση των Δήμων στο χαρτογραφικό υλικό του ΟΠΕΚΕΠΕ για τον προσδιορισμό των δημοτικών εκτάσεων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr