background img
banner
banner

Τίμησαν τον αγωνιστή, τον άνθρωπο, τον φίλο! | ΦΩΤΟ

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

Τον άνθρωπο που με ήθος, συνέπεια και ανθρωπιά όσο λίγοι, υπηρέτησε για πολλά χρόνια το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου και το συνδικαλιστικό κίνημα, τον Σωτήρη Κολοκοτρώνη, τίμησε προχθές το βράδυ, με μία όμορφη εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου, η διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων. Φίλοι, γνωστοί και συναγωνιστές τού Σωτήρη Κολοκοτρώνη, έδωσαν το «παρών» εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους στο πρόσωπό του και ευχόμενοι τα καλύτερα…

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Σωματείου, τα τελευταία χρόνια έχει παραδώσει την «σκυτάλη» στους νεότερους, για τους οποίους συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Και αυτοί δεν θα μπορούσαν να μην τιμήσουν τον άνθρωπο που τους έφερε στην θέση που βρίσκονται σήμερα, όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε στον πρόλογο της εκδήλωσης, ο ταμίας του Σωματείου Βαγγέλης Νταβαντζής, μη παραλείποντας να τον ευχαριστήσει θερμά.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο το τιμώμενο πρόσωπο αγνοούσε την διοργάνωση της εκδήλωσης προς τιμήν του και όπως είναι φυσικό εξεπλάγη και συγκινήθηκε με το που κατέφθασε στο Εργατικό Κέντρο. Η γιορτή έλαβε χώρα στην αίθουσα του Κέντρου και περιελάμβανε εκτός από ομιλίες, την επίδοση τιμητικής πλακέτας στον κ. Κολοκοτρώνη, κεράσματα, αλλά και μία ευχάριστη μουσική έκπληξη. Ο φίλος του, τραγουδιστής Γιάννης Καραμάνος, ήταν εκεί για να ερμηνεύσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο, τα αγαπημένα τραγούδια του τιμώμενου προσώπου!

Χρέος τιμής και κληρονομιά ευθύνης…

΄΄Χρέος τιμής και κληρονομιά ευθύνης, μας έφεραν όλους μαζί εδώ απόψε σε αυτή την εκδήλωση τιμής του συναδέλφου Σωτήρη Κολοκοτρώνη. Η απόδοση τιμής στα συνδικαλιστικά στελέχη, η καταγραφή της δράσης και η προσφορά τους, δεν είναι μόνο εξόφληση του χρέους. Είναι πράξη αυτογνωσίας και συνειδητή επιστροφή στις αξίες, τα ιδανικά και τις αρχές, πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το κίνημά μας΄΄, ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Παναγιώτης Νύχτης, προσθέτοντας: ΄΄Οφείλουμε πολλά στη συμβολή του Σωτήρη Κολοκοτρώνη στο Σωματείο Οικοδόμων. Υπηρέτησε τους εργαζόμενους με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Ξεχωρίζει για την αταλάντευση πίστη και αφοσίωσή του στον ιστορικό ρόλο της εργατικής τάξης με ήθος, συνέπεια, ανθρωπιά, σεμνότητα, αυθεντικότητα. Το ενδιαφέρον του, οι δράσεις του, οι κριτικές και οι παρατηρήσεις του, ήταν και θα είναι χρήσιμα και αναγκαία για εμάς τους νεότερους. Ο συνάδελφος που τιμάται έχοντας ως φάρο την ταξική του συνείδηση, μετέτρεψε την οργή για την αδικία, σε οργανωμένη πάλη και συλλογική δράση΄΄.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων 3Ε και αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Α. Σταύρος Λειβαδίτης, ανέφερε μεταξύ άλλων για τον Σωτήρη Κολοκοτρώνη: ΄΄Μου έδωσε να καταλάβω ότι το δίκαιο το άδικο έχουν πολύ μεγάλη βαρύτητα και στο εργατικό κίνημα και στην κοινωνία γενικότερα. Είναι ένας άνθρωπος που δεν περιορίστηκε ποτέ στενά στα συνδικαλιστικά πλαίσια, μιλά με όλους, οποιασδήποτε βαθμίδας και πολιτικής πεποίθησης. Του εύχομαι καλή δύναμη από εδώ και πέρα΄΄.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος είπε: ΄΄Παρότι πολλές φορές με τον Σωτήρη βρεθήκαμε σε διαφορετικές παρατάξεις, δώσαμε πάντα τον αγώνα μας και οι δύο λειτουργήσαμε ως συνάδελφοι και όχι ως αντίπαλοι, για το κοινό καλό. Λειτούργησε με ήθος και ειλικρίνεια και είναι από τους ανθρώπους που χρειάζεται το συνδικαλιστικό κίνημα. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο΄΄.

 

Το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. Βασίλης Τσερεντζούλιας, μεταξύ άλλων, επισήμανε: ΄΄Ήθελα να είμαι απόψε εδώ για να τιμήσω τον συνάδελφο, τον φίλο, τον συναγωνιστή, τον αδελφό Σωτήρη Κολοκοτρώνη. Ξεκινήσαμε από τα ίδια μετερίζια, περάσαμε από πολλούς κάβους και δύσκολους καιρούς, συνυπήρξαμε για πολλά χρόνια στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου και αγωνιστήκαμε. Τον ευχαριστώ για όλα΄΄.

Παρών ήταν και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας Δημήτρης Αγγελόπουλος, τονίζοντας: ΄΄Ο Σωτήρης Κολοκοτρώνης υπηρέτησε το ταξικό εργατικό κίνημα, όντας και στέλεχος του ΚΚΕ εδώ στην περιοχή. Έτσι έχουμε μάθει εμείς να τιμάμε τους αγωνιστές. Είναι βέβαια νέος και έχει ακόμη πολλά να δώσει, του εύχομαι τα καλύτερα΄΄.

Δήλωσε «παρών» στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες και στο μέλλον

Αμέσως μετά την παραλαβή της πλακέτας από τον πρόεδρο Παναγιώτη Νύχτη και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου, ο Σωτήρης Κολοκοτρώνης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την διοίκηση του Σωματείου, τονίζοντας: ΄΄Με αυτά τα παιδιά συνεργαστήκαμε καλά και ακολουθούν στον ίδιο ταξικό προσανατολισμό, τα ίδια τα βήματα του αείμνηστου Βαγγέλη Τάτση που άνοιξε δρόμους σε όλους μας, δίνοντας στίγμα και προσανατολισμό στο Σωματείο και βοηθώντας μας να αντιληφθούμε ότι η εργατική τάξη δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στα συνδικαλιστικά ζητήματα, αλλά να απλώνει τα φτερά της και να καταξιώνεται σε όλο το εύρος των κοινωνικών δραστηριοτήτων. Καθοδηγητής μου και το θεωρώ ιδιαίτερη τιμή μου, είναι το ΚΚΕ που με βοήθησε να κάνω τα λιγότερα δυνατά λάθη στην πορεία μου. Από εκεί και πέρα, από εσάς αντλώ εμπειρίες… Με ικανοποιεί το γεγονός ότι έχω κερδίσει την συνείδησή σας, εγώ αυτό που μπορώ να υποσχεθώ, όσο μου το επιτρέπουν οι δυνατότητές μου, είναι ότι θα είμαι παρών στους κοινωνικούς και τους πολιτικούς αγώνες. Μην ξεχνάμε ότι είναι χρέος μας να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο σύστημα το οποίο σήμερα, μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε ώστε να βρει την θέση της η εργατική τάξη, να είναι αυτή στην εξουσία, προκειμένου να απολαμβάνουμε τα αγαθά που δημιουργούμε με τον ιδρώτα μας. Ευχαριστώ όσους με τιμήσατε με την παρουσία σας, από βάθους καρδιάς εύχομαι να είσαστε όλοι γεροί, να συναντιώμαστε σε τέτοιες δραστηριότητες και εκδηλώσεις και πολύ περισσότερο σε αγωνιστικές δράσεις΄΄.

΄΄Με τον Σωτήρη είμαστε σύντροφοι και δεν αλλάξαμε κανένα στρατόπεδο΄΄, είπε με νόημα, κλείνοντας την εκδήλωση, ο ιατρός και προσωπικός φίλος του Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, καυτηριάζοντας με χιούμορ το γεγονός ότι υποστηρίζουν διαφορετικές ομάδες…

Εξαιρετικό το μουσικό μέρος της βραδιάς με τον Γιάννη Καραμάνο

Όσο για τον Γιάννη Καραμάνο, καλλίφωνος, σπουδαίος μουσικός και ακούραστος όπως πάντα, αφιέρωσε τραγούδια στον Σωτήρη Κολοκοτρώνη, ενώ πάντα σε ετοιμότητα εκτέλεσε με τον καλύτερο τρόπο τις παραγγελίες του κοινού και βεβαίως καταχειροκροτήθηκε, τόσο ο ίδιος όσο και η ταλαντούχα εγγονή του, Κατερίνα, που κατέπληξε τους πάντες με την ερμηνεία της!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr