background img
banner
banner

Παραμένουν οι ελλείψεις στην ΕΛ.ΑΣ.

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Υποστελέχωση υπηρεσιών, έλλειψη περιπολικών σε καθημερινές βάρδιες, ανακάτεμα αστυνομικών σε Τμήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες, είναι λίγες μόνο από τις επισημάνσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αχαΐας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Η Ένωση πραγματοποίησε μία καταγραφή των προβλημάτων, ερχόμενη και στα Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, ζητώντας να ληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες που χρειάζονται, ώστε η προσπάθεια για τον εξορθολογισμό του οργανογράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας, να μην καταλήξει πλήρως σε αποτυχία…

Ένα μήνα μετά την αναδιάταξη των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε επισκέψεις στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώνοντας ότι η αναδιάρθρωση στην περιοχή παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Συγκεκριμένα, όπως τονίζει στην επιστολή της, ΄΄στις επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε πρόσφατα στις νεοσύστατες υπηρεσίες της Αχαΐας, τα Α΄, Β΄, Γ΄ Αστυνομικά Τμήματα Πατρών, το Α/Τα Ερυμάνθου, τα Α/Τ και Τ/Α Δυτικής Αχαΐας, τα Α/Τ και Τ/Α Αιγιαλείας και το Τ/Τα Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ, διαπιστώσαμε ότι όλες οι Υπηρεσίες είναι στελεχωμένες με ελάχιστο προσωπικό, ειδικά αυτές της επαρχίας και επιπλέον «αιμορραγούν» καθημερινά ενισχύοντας άλλες Υπηρεσίες, ενώ στερούνται βασικού εξοπλισμού και οχημάτων. Ακόμα διαπιστώσαμε ότι κανονικά συνεχίζει το καθημερινό ανακάτεμά Αστυνομικών από την μία υπηρεσία στην άλλη και αντίθετα, κανονικά συνεχίζει η λειτουργία Αστυνομικών Τμημάτων χωρίς περιπολικό σε όλες τις βάρδιες, κανονικά συνεχίζουν Υπηρεσίες να λειτουργούν με σχεδόν την μισή τους δύναμη. Ουδεμία αλλαγή με σκοπό την συνεχή τοπική και θεματική Αστυνόμευση, ουδεμία αλλαγή με σκοπό την ανάταση του αισθήματος ασφαλείας του Πολίτη΄΄.

΄΄Η αναδιάρθρωση ήταν σχέδιο μείωσης του κόστους της αστυνόμευσης΄΄…

Και συνεχίζει: ΄΄Δυστυχώς αν και εδώ και χρόνια η Ένωση μας έγινε βασικός αρωγός της προσπάθειας της ηγεσίας για την αναδιάρθρωση με συνεχή κατάθεση προτάσεων, διαπιστώνουμε ότι αυτή από τα πρώτα της βήματα έγινε απλά άλλο ένα σχέδιο μείωσης του κόστους της Αστυνόμευσης και μόνο. Αναφέρεται ότι ακόμα ότι δεν υπήρξε πρόνοια ούτε για την επαρκή στελέχωση με προσωπικό με ενίσχυση από άλλες περιοχές, ούτε για τις μετακομίσεις για τις οποίες γίναμε μάρτυρες εικόνων αχθοφόρων – Αστυνομικών, ούτε για τον εξοπλισμό, ούτε καν για τις πινακίδες και σφραγίδες των νέων υπηρεσιών. Περιμέναμε ότι η αναδιάρθρωσή θα ήταν η μεγάλη αλλαγή που όλοι ζητούσαμε στην Αστυνόμευση της περιοχής μας, με την δημιουργία ισχυρών υπηρεσιών με ανάλογο προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως σε κάθε ανάγκη. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν διαπιστώνουμε καμία πρόοδο΄΄.

Τι ζητά η Ένωση

Μετά από όλα αυτά, η Ένωση προτείνει και -όπως λέει- αναμένει άμεσα την ενίσχυση με προσωπικό για την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, ώστε να επανδρωθούν πλήρως όλες οι Υπηρεσίες με την οργανική τους δύναμη, την διακοπή των μόνιμων αποσπάσεων και μετακινήσεων, την επιτάχυνση των διαδικασιών για αλλαγή κτηριακών εγκαταστάσεων, τον πλήρη εξοπλισμό με μέσα, υλικά και οχήματα ειδικά των νεοσύστατων υπηρεσιών, την έγκριση δαπανών για την οργάνωση, προμήθεια υλικών κλπ., την κατάργηση – διακοπή όλων των καθημερινών μετακινήσεων από την μια υπηρεσία στην άλλη, κυρίως από υπηρεσίες σε υπηρεσίες διαφορετικών πόλεων και την άμεση κατάργηση των μεικτών περιπολιών΄΄.

Καταλήγοντας, επισημαίνει τα εξής: ΄΄Η Ένωσή μας είναι αναγκασμένη για όλη αυτή την νέα πραγματικότητα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες να ενημερώσει του Βουλευτές, τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις λοιπές συλλογικότητες αλλά και όλους τους πολίτες της περιοχής αναμένοντας τις παρεμβάσεις τους. Παράλληλα ελπίζουμε άμεσα να ληφθούν όλες αυτές οι πρωτοβουλίες που χρειάζονται, ώστε η πρώτη προσπάθεια μετά από δεκαετίες για τον εξορθολογισμό του οργανογράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικά στην περιοχή μας, να μην καταλήξει πλήρως σε αποτυχία΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr