background img
banner
banner

Επιχορηγήσεις Συλλόγων από το Δήμο Αιγιάλειας

Το ποσό των 5.000 ευρώ ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας ως οικονομική βοήθεια σε δύο συλλόγους της Αιγιάλειας. Πρόκειται για 3.000 ευρώ στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιάλειας «Ο Δεσμός» και για 2.000 ευρώ στον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογος Ελίκης «Ίωνες».

Σύµφωνα µε άρθρο του Ν. 3463/2006, µε απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου είναι δυνατή η παροχή χρηµατικών επιχορηγήσεων σε νοµικά πρόσωπα δηµοσίου δικαίου, περιλαµβανοµένων και των εκκλησιαστικών, σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του ∆ήµου, σε τοπικά παραρτήµατα οργανώσεων πανελλήνιας δράσης, που αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα καθώς και σε πρωτοβάθµιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζοµένων στους οικείους ∆ήµους, για την πραγµατοποίηση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επίσης, σε νοµικά πρόσωπα δηµοσίου δικαίου του ∆ήµου, περιλαµβανοµένων και των σχολικών επιτροπών, επιπροσθέτως της τακτικής επιχορήγησης που λαµβάνουν.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιµοδοτών Ανατολικής Αιγιαλείας µε αίτησή του είχε ζητήσει επιχορήγηση από τον ∆ήµο, προκειµένου να διοργανώσει εθελοντικές αιµοδοσίες, ενώ ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ελίκης, επίσης με αίτησή του, ζήτησε επιχορήγηση από τον ∆ήµο προκειµένου να διοργανώσει εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα. Το Σώμα κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να δώσει τις επιχορηγήσεις 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι λίγο καιρό πριν, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει την επιχορήγηση µε το ποσό των 8.000 ευρώ προς τη Φιλαρµονική Αιγίου «Ευτέρπη», µε σκοπό τη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr