background img
banner
banner

Φωτιά με την φωτιά, θα καούν οι μπάλες | ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΣΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΧΘΕΣ ΦΩΤΙΑ

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουλίου, στο χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου, στη θέση Νησί Τέμενης, έκαψε μεγάλες ποσότητες από τις μπάλες απορριμμάτων που είχαν στοιβαχθεί εκεί από το 2007.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου ήταν άμεση, που έσπευσε με 15 άντρες και 7 οχήματα, αργότερα ήρθαν και δύο από την Πάτρα, για την κατάσβεσή της. Επίσης δύο υδροφόρες από τη ΔΕΥΑ και δύο χωματουργικά μηχανήματα, αλλά και πολλά φορτηγά με χώμα κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο και γύρω στις 4 το μεσημέρι να τη σβήσουν.

Στο σημείο έτρεξαν από την πρώτη στιγμή ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, και ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Θανάσης Παναγόπουλος.

Οι 7.000 μπάλες που βρίσκονταν εκεί, έχουν μειωθεί αισθητά μετά την φωτιά, αποτελούσαν κίνδυνο για το Δήμο και αυτό φάνηκε στη χθεσινή φωτιά με τον καπνό να κατακλύζει την περιοχή.
Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και το καλοκαίρι του 2014 όπου τότε η φωτιά είχε εξαφανίσει ένα μέρος από τις μπάλες απορριμμάτων και αν συνεχιστούν αυτά τα τυχαία γεγονότα εντέλει ο Δήμος να μην χρειάζεται τα 800.000 Ευρώ, που δεν βρίσκει, για τη μεταφορά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 η φωτιά στο ΣΜΑ είχε ξεσπάσει ταυτόχρονα με τη φωτιά στη Χαρτοποιία και στο χώρο εναπόθεσης μπαζών και κλαδιών. Ο χώρος αυτός φέτος έχει πάρει φωτιά δύο φορές, δείχνοντας την επικινδυνότητα που έχουν τα δύο σημεία όταν οι θερμοκρασίες ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Εντωμεταξύ οι μπάλες στο ΣΜΑ βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου και πολύ εύκολα κάποιος ασυνείδητος περαστικός πετώντας ένα τσιγάρο θα μπορούσε να βάλει φωτιά. Στο σημείο παραμένουν και σήμερα δυνάμεις ασφαλείας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπό τον φόβο της ανάφλεξης.

Χθες, Δήμος και Πυροσβεστική συνεργάστηκαν άψογα για την γρήγορη κατάσβεση της, αλλά όπως φάνηκε ο καπνός που έβγαινε από το πλαστικό που καιγόταν ήταν ακόμη πιο επικίνδυνος από τη φωτιά, αφού ακόμη και ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να φορέσει αντιασφυξιογόνα μάσκα, για να συντονίσει καλύτερα τις ενέργειες των πυροσβεστών.

Στο σημείο βρέθηκε από νωρίς και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας, Φάνης Σταυρόπουλος, ο οποίος ειδοποίησε τους μεγάλους εργολάβους να στείλουν χώμα στην περιοχή.
Εντωμεταξύ δεν στάθηκε δυνατή η διάνοιξη της πόρτας που βρίσκεται επί του δρόμου και θα διευκόλυνε την κατάσβεση της φωτιάς, πρόβλημα που εντοπίστηκε και θα λυθεί άμεσα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr