background img
banner
banner

Γνώρισαν τους φάρους, μέσα από ποιήματα…

ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ

Συνεχίζεται η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2017, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου. Στην δράση της Παρασκευής 7 Ιουλίου, «Οι φάροι σημαία στη θάλασσα», εμψυχωτές ήταν οι Κωνσταντίνα Γκουλεμάνη – Φιλόλογος και Αθανάσιος Τρίψας – Ποιητής. Οι μικροί μας φίλοι γνώρισαν τους φάρους, και το ρόλο τους στη ναυσιπλοΐα μέσα από ποιήματα, τραγούδια και ναυτικές ιστορίες.

Περιηγήθηκαν μέσω διαδικτύου στο ‘’ Μουσείο φάρων ‘’ της Άνδρου και γνώρισαν το συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Με την συμβολή του Αιγιώτη ποιητή Θανάση Τρίψα, μυήθηκαν στο πώς ο ποιητής εμπνέεται και γράφει ένα ποίημα. Ο κ. Τρίψας αφιέρωσε σε κάθε παιδί ένα ποίημα που έγραψε για τους φάρους. Τα παιδιά συνεπαρμένα από την ιστορία των φάρων, ζωγράφισαν τους δικούς τους φάρους και αυτοσχεδίασαν.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται την Παρασκευή 14 Ιουλίου και ώρα 11:00 –13:00. Τα αστέρια, σημεία στον ουρανό. Κατασκευάζουμε ένα μίνι πλανητάριο μέσα στη βιβλιοθήκη για να μπορούμε να παρατηρούμε τα αστέρια και τους αστερισμούς. Για παιδιά 6-12 ετών. Πετρίδη Αναστασία- Ηθοποιός – Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr