background img
banner
banner

“Βούλιαξαν” τα Ψηλα Αλώνια από τις “Γαμήλιες Πατινάδες” | ΦΩΤΟ

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ ΜΕ ΕΞΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 21 Ιουλίου, στην πλατεία των Ψηλών Αλωνίων, παρουσιάστηκε για τέταρτη χρονιά, το “Συναπάντημα παραδοσιακών χορευτικών συλλόγων Αιγιάλειας” με θέμα τις “γαμήλιες πατινάδες”.

Ένα ταξίδι σε κάθε γωνία της Ελλάδας, με τα έθιμα του γάμου, του πιο αρχέγονου μυστηρίου της παραδοσιακής κοινωνίας, σε συνεργασία της ΔΗΚΕΠΑ και έξι χορευτικών Συλλόγων της Αιγιάλειας.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, αφού η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων γέμισε ασφυκτικά, και όλοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη διοργάνωση.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης, είναι κάθε χρόνο το συναπάντημα να φέρνει τους Αιγιαλείς και τους επισκέπτες πιο κοντά στη λαϊκή μας παράδοση, μέσω των δημοτικών-παραδοσιακών χορών και τραγουδιών αλλά και των λαογραφικών δρώμενων, που αποτελούν ακριβή κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τέμενης “Η Ένωση”, το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, ο Χορευτικός Όμιλος Αβύθου “Οι Αχαιοί”, ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, ο  Χορευτικός Όμιλος Καμαρών “Οι Αρχαίες Ρύπες”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr