background img
banner
banner

Πλήθος κόσμου στην πρώτη μέρα της Γιορτής Λαδιού και Ελιάς! | ΦΩΤΟ

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

Μπορεί η βροχή να ματαίωσε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της δεύτερης μέρας της 10ης Γιορτής Λαδιού και Ελιάς στον Ελαιώνα, ωστόσο οι δράσεις του Σαββάτου 15 Ιουλίου, ήταν άκρως επιτυχημένες και «αγκαλιάστηκαν» από εκατοντάδες ντόπιους και επισκέπτες. Ο θεσμός που συνεχίζεται για δέκα συνεχόμενα χρόνια, γνωρίζει μεγάλη απήχηση, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να ενημερωθούν για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου, να γευτούν και να θαυμάσουν τις δημιουργίες από αυτό!

Οι εκδηλώσεις που και φέτος ήταν αφιερωμένες στην ελιά και το ελαιόλαδο έλαβαν χώρα στην παραλιακή πλατεία της κοινότητας Ελαιώνα του Δήμου Αιγιαλείας και πραγματοποιήθηκαν προχθές Σάββατο 15, καθώς τα παιχνίδια και η συναυλία της Ζωής Παπαδοπούλου που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή, ακυρώθηκαν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι εκδηλώσεις αποτέλεσαν συνδιοργάνωση της Τοπικής Κοινότητας Ελαιώνα, της αντιδημαρχίας Ανατολικής Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και έγιναν με τη συνεργασία του Εξωραϊστικού και Ναυτικού Ομίλου Ελαιώνα, του Αθλητικού Ομίλου Δόξα Ελαιώνα και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα.

Ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλάμβανε ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με απώτερο σκοπό την προώθηση των προϊόντων της ελιάς και του ελαιολάδου, σε συνδυασμό με έκθεση προϊόντων τοπικών παραγωγών και φορέων. Περίπτερα και σταντς με δημιουργίες από ελαιόλαδο και ελιά κατέκλυσαν την πλατεία του Ελαιώνα, ενώ τα παιδιά, χωρίς να υστερούν από μεγάλους δασκάλους μαγειρικής, προσέφεραν μικρογεύματα με ελαιομαγειρέματα, με την εκπαιδευτικό κ. Αργυροπούλου που είχε αναλάβει τον συντονισμό να αναφέρει ότι η Μαγειρική Σχολή της Ελιάς, είναι πλέον πραγματικότητα. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι στόχος είναι την επόμενη χρονιά να δημιουργηθεί μία περιβαλλοντική ομάδα Φίλων της Ελιάς, με σκοπό την καταγραφή των υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων του χωριού.

Στην ανάγκη περαιτέρω στήριξης και νέου σχεδιασμού της Γιορτής Λαδιού και Ελιάς, αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, τονίζοντας πως η «ψυχή» της γιορτής είναι τα παιδιά που από μόνα τους αποτελούν πηγή έμπνευσης και τους έχουμε δώσει τον πρωταρχικό ρόλο ώστε να δημιουργούν και να εντυπωσιάζουν, όπως χαρακτηριστικά είπε. Αναφέρθηκε ακόμη στην διατροφική αξία του ελαιολάδου που είναι δεδομένη και διαδεδομένη πλέον, τονίζοντας ωστόσο ότι για να γίνει αυτό εργαλείο ανάπτυξης, πρέπει να μάθουμε πώς πρέπει να το καλλιεργούμε και να το προωθούμε. Ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιαλείας Γιώργος Γιοβάς εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς όλους όσοι συνετέλεσαν στο να πραγματοποιηθεί και φέτος η Γιορτή Λαδιού και Ελιάς, τονίζοντας πως αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τον Ελαιώνα και την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, συνεχάρη τους συντελεστές γιατί δίνουν βήμα στα παιδιά και στήριξη για να δημιουργήσουν και να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες δράσεις που αναδεικνύουν το λάδι και την ελιά.

Ακολούθησε ενημέρωση από την διατροφολόγο Ιωάννα Ράπτη και στην συνέχεια παρουσιάστηκε το θεατρικό δρώμενο “Αιγιάλεια 2017”-Καλλιστεία λαδιού στον Ελαιώνα, από τη θεατρική ομάδα της “Ελιάς”, με την προσπάθεια των παιδιών να καταχειροκροτείται από τους παρευρισκόμενους!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr