background img
banner
banner

Απόλυτα επιτυχημένη η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος! | ΦΩΤΟ

ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ- ΣΕΡΒΙΚΗΣ- ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΙΧΑΛΟΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΥΝΤΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος του Συνδέσμου Ελληνικής- Σερβικής- Ουκρανικής Φιλίας και Συνεργασίας, στο Μιχαλοκοπούλειο του δήμου Αιγιαλείας, στην Πούντα. Σαράντα νέα παιδιά και άλλοι δέκα συνοδοί, μέλη της χορωδίας «Λιτάννα» Αγίας Λαύρας Κιέβου, συνοδευόμενα από δύο ιερατικές οικογένειες, με διευθύντρια την μία από τις πρεσβυτέρες, προσκεκλημένοι από τον Σύνδεσμο, έζησαν «το όνειρο της ζωής τους» αφού για πρώτη φορά ήταν στην Ελλάδα!

Με καθημερινές προσκυνηματικές επισκέψεις στα μοναστήρια της περιοχής (Αγία Λαύρα, Μέγα Σπήλαιο, Αγ. Ιωάννης Βερίνου, Παναγία Ελεούσα, Παναγία Τρυπητή), στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο (Εύβοια), στην Μητρόπολη Αθηνών όπου ξεναγήθηκαν και προσκύνησαν τον Ιερομάρτυρα Γρηγόριο τον Ε΄ και την Αγία Φιλοθέη την Αθηναία, την Ι.Μ. Νταού Πεντέλης, τον Όσιο Πατάπιο (Λουτράκι), τα μοναστήρια στο Τρίκορφο και την Βαρνάκοβα Φωκίδας, τον Άγιο Ανδρέα Πατρών, αλλά και με θαλασσινά μπάνια στην υπέροχη θάλασσα του Κορινθιακού, πέρασαν μέρες αξέχαστες…

Έτυχαν ιδιαίτερης υποδοχής και φιλοξενίας

Σε όλα τα ιερά προσκυνήματα έτυχαν ιδιαίτερης υποδοχής και φιλοξενίας από τους ηγουμένους και μοναχούς και εκείνοι φιλότιμα έψαλλαν και τραγούδησαν ενθουσιάζοντας όχι μόνο με την τέλεια κατάρτισή τους, αλλά κυρίως με το εκκλησιαστικό τους ύφος και ήθος και την πνευματικότητα που έχουν στη ζωή τους. Μεταφραστικά βοήθησαν η Άλλα Κόσκορη – Μαξιμιούκ και η Ουκρανίδα κ. Ειρήνη – μέλος του Συνδέσμου στο Κίεβο, η οποία και αυτή με τα δύο παιδιά της φιλοξενείται αυτό το καλοκαίρι στην περιοχή. Σε όλες τις προσκυνηματικές επισκέψεις τους, τους συνόδευσε ο πρόεδρός του Συνδέσμου, πατήρ Σωτήριος Κόσκορης και άλλα μέλη.

Στην Εκκλησία των Τριών Ιεραρχών (Πορρωβίτσας) συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και έψαλλαν με τον μοναδικό τρόπο που κατέχουν, ενθουσιάζοντας τους εκκλησιαζόμενους της Κυριακής (9/7) Στο τέλος όλα τα παιδιά κοινώνησαν επίσης με ευλάβεια και στον «Κυριακάτικο καφέ της Ενορίας» τραγούδησαν εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά ουκρανικά τραγούδια. Η εκδήλωση αυτή αφιερώθηκε στον πρόσφατα κεκοιμημένο διδάσκαλο και πρωτοψάλτη του Ναού Δημήτριο Σταθόπουλο που έτυχε αυτή την Κυριακή να συμπληρώνει έξι μήνες από του θανάτου του.

Εορταστικό πρωινό Αποχαιρετιστήριο δείπνο

Ο Σύνδεσμος φρόντισε αυτή την Κυριακή για το πρωινό των φιλοξενουμένων και των υπολοίπων που παρακάθησαν στο εορταστικό αυτό πρόγραμμα, ενώ παραδόθηκε στην διευθύντρια της χορωδίας, ειδική τιμητική πλακέτα και η εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους προστάτη Αγίου της Ανατολικής Αιγιαλείας.

Ανάμεσα στους πιστούς ήταν και οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Φιλιππάτος, και Γιώργος Γιοβάς, ο εκπαιδευτικός και σκηνοθέτης Κώστας Κλάγκος, η τ. αντιδήμαρχος Ακράτας Ελένη Χωμενίδου, ο πρόεδρος του Οικισμού Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, η Ρενάτα Ρουφογάλη, ο Καλαβρυτινός επιχειρηματίας στο Σίδνευ Αυστραλίας Δημήτριος Π. Μαργαρώνης ο οποίος μάλιστα υποσχέθηκε ποσόν 500 ευρώ για το υπό ανέγερση ενοριακό πνευματικό κέντρο, οι δύο Ουκρανοί ιερωμένοι οι οποίοι και συλλειτούργησαν με τον εφημέριο, ο αρχιτέκτων Νικόλαος Διαμαντής, και πολλοί παραθεριστές. Ο Ακρατινός Νικόλαος Γραβάνης με την φωτογραφική κάμερά του απαθανάτισε μοναδικές στιγμές για τον Σύνδεσμο αλλά και την τοπική Εκκλησία και προσέφερε δωρεάν.
Στο αποχαιρετιστήριο δείπνο εκφράστηκαν ευχαριστίες, ευχές αλλά και η επανάληψη αυτών των εκδηλώσεων τον επόμενο χρόνο, αφού όλοι ευχαριστήθηκαν και συγκινημένοι ανεχώρησαν. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου και αυτός τους ευχαρίστησε, τους ευχήθηκε να έχουν στη ζωή τους την ευλογία του Θεού και καλή πρόοδο. Ως μικρό δώρο προσέφερε σε όλους ένα μπουκάλι ελαιόλαδο (τοπικό προϊόν) και μικρές εικόνες του Συνδέσμου, του Αγίου Λουκά του ιατρού και του οσίου Παϊσίου.

Όλες τις μέρες στην κατασκήνωση κυμάτιζαν οι σημαίες (Ελληνική, Ουκρανική και του Συνδέσμου) κάνοντας ιδιαίτερη αίσθηση στους λουομένους της περιοχής, όπως και η καθημερινή υπαίθρια προσευχή των πειθαρχημένων κατασκηνωτών. Εκφράζονται ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν, στον Δήμο Αιγιαλείας και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο Αθανάσιο Παναγόπουλο ο οποίος ενεργοποίησε άμεσα τους συνεργάτες του και η κατασκήνωση παραδόθηκε με ανθρώπινες συνθήκες χωρίς προβλήματα, περιποιημένη, έτοιμη να δεχτεί φιλοξενούμενους – πρεσβευτές για τη χώρα μας στην πατρίδα τους. Η επόμενη φιλοξενία θα πραγματοποιηθεί (Θεού επιτρέποντος) το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και θα φιλοξενήσει επίσης παιδιά του Σχολείου «ΕΛΛΑΔΑ 94» Κιέβου, επίσης μέλη του Συνδέσμου, τα οποία ως δεύτερη γλώσσα μαθαίνουν τα ελληνικά. Τέλος, η ετήσια πολιτιστική εκδήλωση του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί εφέτος μετά τις 15 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας Πορρωβίτσας, όπου και η έδρα του.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr