background img
banner
banner

Με περισσότερα από τα διπλάσια παιδιά!

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ Κ.Δ.Α.Π. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Άκρως ικανοποιητική είναι η ανταπόκριση των οικογενειών της Αιγιάλειας στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Αιγιαλείας. Ο πολύ μεγάλος αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν φέτος, αποδεικνύει ότι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας τους ήταν καθοριστικός ώστε να αντιληφθούν οι Αιγιαλείς την σπουδαιότητά τους, γεγονός που αποτελεί δικαίωση για τους… πρωτεργάτες της δημιουργίας των Κ.Δ.Α.Π., ενώ θέτει τις βάσεις για την μονιμοποίηση και περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού.

Το «στοίχημα» των Κ.Δ.Α.Π. φαίνεται πως κερδίζεται για τον δήμο Αιγιαλείας, δικαιώνοντας τους αντιδημάρχους Βάσω Ψυχράμη και Περικλή Παπαγιαννακόπουλο για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την δημιουργία τους αλλά και τον σημερινό πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του δήμου, Χρήστο Σπηλιωτόπουλο, που πήρε την… σκυτάλη και κατάφερε να «τρέξει» επιτυχώς τον θεσμό.

Όπως ανέφερε στo “protionline.gr” ο κ. Σπηλιωτόπουλος, φέτος οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου προγράμματος ήταν 77, περισσότερες από τις περσινές, αφού πέρυσι τα πέντε Κ.Δ.Α.Π. της Αιγιάλειας λειτούργησαν με 34 παιδιά. ΄΄Ήταν ένα στοίχημα για εμάς τα Κ.Δ.Α.Π. που φαίνεται πως κερδίζεται και μας βοηθά να μονιμοποιήσουμε τον θεσμό, εξυπηρετώντας μεγαλύτερο αριθμό οικογενειών, αυξάνοντας τις δραστηριότητες και απασχολώντας περισσότερο προσωπικό΄΄, τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Εξασφαλίστηκε η διπλάσια περίπου χρηματοδότηση!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και με την αναδιαμόρφωση του ωραρίου λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π., το Νομικό Πρόσωπο του δήμου κατάφερε να εξασφαλίσει σχεδόν την διπλάσια χρηματοδότηση, γεγονός που του επιτρέπει πλέον να προχωρήσει σε παρεμβάσεις και για την διαμόρφωση των χώρων που φιλοξενούν τα Κέντρα. Υπενθυμίζεται ότι και φέτος θα λειτουργήσουν πέντε Κ.Δ.Α.Π. ένα στην Συμπολιτεία, ένα στο Διακοπτό, δύο στο Αίγιο και ένα Κ.Δ.Π.Α. παιδιών μα αναπηρία, στο Αίγιο. ΄΄Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στις οικογένειες της Αιγιάλειας αλλά και να βελτιώσουμε τις συνθήκες λειτουργίας των Κέντρων, κάνοντας ακόμη πιο ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές τις ενασχολήσεις των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτά. Έτσι, το πρόγραμμα από την νέα χρονιά θα εμπλουτιστεί με καλλιτεχνικές, εικαστικές δραστηριότητες ενώ θα γίνεται και γυμναστική΄΄, επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου.
Στο τέλος του μήνα από πλευράς ΝΠΔΔ πρόκειται να βγει ο προϋπολογισμός των Κ.Δ.Α.Π. για την νέα χρονιά, εκεί όπου θα αποφασιστούν και τα άτομα και οι ειδικότητες που θα χρειαστούν για την στελέχωσή τους.

Περίπου ίδιος αριθμός παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς

Την ίδια στιγμή, στα περσινά επίπεδα θα κυμανθεί, όπως φαίνεται, ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, δηλαδή θα είναι 147 (πέρυσι 145) μέσω Voucher, ενώ συνολικά θα φοιτήσουν στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, 298 παιδιά!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr