background img
banner
banner

Διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών για την προστασία του Κορινθιακού

ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Συγκέντρωση υπογραφών μέσω του διαδικτύου, για την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου ξεκίνησε η ομάδα ενεργών πολιτών «ΑVAAZ o κόσμος εν δράσει», έχοντας συντάξει ψήφισμα, με αποδέκτες τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη. ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ

Όπως τονίζεται εκ μέρους της ομάδας, ΄΄ο Κορινθιακός πνίγεται στις τσούχτρες. Οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι: Με αυτούς τους ρυθμούς υπεραλίευσης και μόλυνσης, τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν νεκρές θάλασσες. Υπάρχει όμως ελπίδα. Αυτή την στιγμή, το υπουργείο εξετάζει ένα φιλόδοξο σχέδιο προστασίας του Κορινθιακού και άλλων 60 θαλάσσιων περιοχών που, αν εγκριθεί, θα τριπλασιάσει τη προστατευόμενη θαλάσσια έκταση της Ελλάδας!΄΄. Και προσθέτει: ΄΄Όμως, μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα αντιδρούν στο ζωτικό σχέδιο. Είναι στο χέρι όλων μας να γίνουμε το αντίβαρο στις πιέσεις τους! Η διαβούλευση κλείνει σε λίγες μέρες. Βοήθησε να πλημμυρίσουμε το Υπουργείο με χιλιάδες φωνές στήριξης, για να δώσουμε στις ελληνικές θάλασσες μια ευκαιρία να γεμίσουν ξανά ζωή΄΄.

Το περιεχόμενο του ψηφίσματος, είναι το ακόλουθο: ΄΄Προς τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη: Ως πολίτες, στηρίζουμε το σχέδιο προστασίας του Κορινθιακού και των υπόλοιπων περιοχών που προτείνονται για ένταξη στο δίκτυο Natura 2000. Σας καλούμε να συνεργαστείτε με επιστήμονες, τοπικές κοινότητες και αρχές για την αποτελεσματική εφαρμογή, φύλαξη και περαιτέρω επέκταση των προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών. Η θάλασσα είναι ο εθνικός μας θησαυρός. Δώστε της μια ευκαιρία να γεμίσει ξανά ζωή΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr