background img
banner
banner

Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων του δήμου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το γεγονός ότι η Τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους συμβασιούχους, σε καμιά περίπτωση δεν απαντά στις αγωνίες και τα προβλήματα όλων όσων αγωνίζονται για την διασφάλιση της δουλειάς τους, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας. ξεκαθαρίζει δε πως οι συμβασιούχοι στους δήμους και της Αιγιάλειας, απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλειά γιατί αυτό καλύπτει τις δικές τους ανάγκες αλλά και για την αναγκαία κάλυψη των υπηρεσιών δήμων.

Όπως τονίζει η παράταξη του Χρήστου Λαϊνά, ΄΄αντί αυτού με την τροπολογία καταδικάζονται μεταξύ ανεργίας και ομηρίας αφού και οι προσλήψεις που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ όταν αυτές γίνουν, δεν καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους αλλά ένα μικρό ποσοστό αυτών αφού αυτοί που θα προσληφθούν ανέρχονται σε 2.500 ενώ είναι τουλάχιστον τριπλάσιος ο αριθμός αυτών που θα απολυθούν το αργότερο έως τον Μάρτη του 2018. Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους συμβασιούχους όταν πετώντας το «μπαλάκι» στους Δήμους, ισχυρίζεται ότι οι Δήμοι μπορούν να ζητήσουν την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ όλων ,αρκεί βέβαια να εξασφαλίζουν την μισθοδοσία τους. Γνωρίζει πολύ καλά βέβαια ότι δεκάδες Δήμοι είναι στο κόκκινο κι αν κάτι τέτοιο συμβεί θα πρέπει να αυξήσουν τα ανταποδοτικά με ποσά τέτοια που να διασφαλίζεται η μισθοδοσία τους. Δηλαδή η κυβέρνηση ζητά από τους Δήμους καθαρά να χαρατσώσουν κι άλλο τα λαϊκά στρώματα΄΄.

Σημειώνει ακόμη πως ΄΄μετά τα απανωτά μνημόνια τους αντιλαϊκούς νόμους τους αδίστακτους φόρους το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων, η κυβέρνηση, απέναντι στο δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε υπηρεσίες των Δήμων, όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα αιτήματά τους και τους απολύει στα πλαίσια και των μνημονιακών και αντεργατικών νόμων της ΕΕ, του κεφαλαίου και των άλλων πολιτικών δυνάμεων που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, αλλά προκαλεί τόσο τους εργαζόμενους όσο και τα λαϊκά στρώματα, ισχυριζόμενη ότι με την τροπολογία διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών΄΄.

΄΄Η κυβέρνηση προχωρά σε απολύσεις και σε αυτό συναινεί η δημοτική αρχή Αιγιαλείας΄΄

΄΄Και αυτό όταν είναι γνωστό ότι διατηρείται ανέπαφο όλο το νομοθετικό πλαίσιο που ανοίγει το δρόμο για την είσοδο των ιδιωτών σε τομείς των δημοτικών –δημόσιων υπηρεσιών. Η Κυβέρνηση προχωρά σε απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων στους Δήμους και σε αυτό συναινούν και στηρίζουν το σύνολο των δήμων και η δημοτική αρχή του Δήμου Αιγιάλειας όπως και οι πολιτικές δυνάμεις στο Δήμο, ΠΑΣΟΚ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στηρίζουν την παράδοση των κοινωνικών υπηρεσιών ειδικά στην καθαριότητα στην επιχειρηματική δράση. Αν πράγματι η Κυβέρνηση θέλει να μην πάνε στους ιδιώτες αυτοί οι τομείς, δεν έχει παρά να καταργήσει όλο αυτό το νομοθετικό πλαίσιο που το επιτρέπει. Η Κυβέρνηση όμως το αφήνει ανέπαφο από την άλλη απολύει χιλιάδες εργαζόμενου δείχνοντας τις πραγματικές της διαθέσεις και ποιών τις ανάγκες υπηρετεί΄΄, επισημαίνει, προσθέτοντας:

΄΄Αυτή την στιγμή δεκάδες δήμοι στηριζόμενοι στην απόφαση του ελεγκτικού συμβουλίου, προχωρούν σε απολύσεις εργαζόμενων ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο των ιδιωτών στην καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες των δήμων. Η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου. Απαιτούμε: Καμιά απόλυση- μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους –καμιά επιχειρηματική δράση στην καθαριότητα και τις δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου. Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργάνωση της πάλης μαζί με τα ταξικά σωματεία- συνδικάτα για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και όσων την στηρίζουν – σε δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας με τους φτωχούς αγρότες και μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες που ισοπεδώνονται από την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου –συμπαράταξη με το ΚΚΕ ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων για άλλο δρόμο ανάπτυξης με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με την οικονομία στα χέρια του λαού που θα σχεδιάζει με βάση την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη του κεφαλαίου΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr