background img
banner
banner

Κομμάτι της λιμενικής ζώνης στο Δήμο

ΘΕΛΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ Δ.Λ.Τ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αν και το θέμα δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, λόγω της εξαιρετικής σημασίας του, αλλά και της πίεσης που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση, η πιθανή συγχώνευση του Λιμενικού Ταμείου έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής. Γούτος από τη μείζονα και Τριανταφυλλόπουλος από την ελάσσονα μειοψηφία, έκαναν λόγο για απίστευτο παρασκήνιο, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή πιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Η πίεση από την αντιπολίτευση ανάγκασε τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, να αποκαλύψουν μέρος από την στρατηγική που ακολουθούν για την παραμονή του Ταμείου, απέναντι στις παλινωδίες του υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή, που θέλει τη συγχώνευση με τον ΟΛΠΑ για να ενισχυθεί το Πατρινό λιμάνι.

Ραγδαία πτώση της επιβατικής κίνησης

Όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Φιλιππάτος, από το λιμάνι της Πάτρας από 4,5 εκ. επιβάτες το 2006, πέρασαν μόλις 300 χιλ. το 2016. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την στροφή της διοίκησης του ΟΛΠΑ, προς την εμπορευματική κίνηση που είναι ακόμη κερδοφόρα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Φιλιππάτος στο Δ.Σ. Αιγιάλειας την Παρασκευή, από τις 15 Φεβρουαρίου του 2017 με το νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να υπάρχουν διάφορα μοντέλα αξιοποίησης του λιμένα. Αν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο κρατηθεί στην Αιγιάλεια έως τον Μάρτιο του 2019, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα ν’ αλλάξει η χρήση του, από εμπορευματική που είναι σήμερα. «Μπορούμε να το εκμισθώσουμε τότε» είπε ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Α, αναγκάζοντας την αντιπολίτευση ν’ αντιδράσει, ζητώντας λύσεις πολύ γρηγορότερα αφού η πρόθεση του υπουργείου είναι στην αντίθετη κατεύθυνση.

Ανοιχτή συζήτηση για το λιμάνι

Με αυτά και με άλλα ο δήμαρχος αποκάλυψε την πρωτοβουλία που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή για ανοιχτή συζήτηση για το λιμάνι, το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου, με προσκεκλημένους τους βουλευτές του Νομού, τους φορείς της πόλης και βεβαίως τον ίδιο τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο αν έχει κάτι υπόψη του, θα πρέπει να το φανερώσει. Θέλουν να δουν αντιδράσεις γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια στο ΕΣΠΑ για ανάπτυξη» είπε ο δήμαρχος.

Εντωμεταξύ ο Δημήτρης Φιλιππάτος έκανε και μια σοβαρή πρόταση που φαίνεται ότι προωθεί η Δημοτική Αρχή, προκειμένου αν πάνε τα πράγματα στραβά να μην χαθεί ολόκληρη η διαχείριση της λιμενικής ζώνης του Αιγίου.

«Να αφαιρέσουμε το κομμάτι από το παλιό λιμάνι, μέχρι το παλιό λιμεναρχείο και να το παραχωρήσουμε στο Δήμο» είπε ο πρόεδρος, που φάνηκε πως έχει επεξεργαστεί την δυνατότητα να υλοποιηθεί άμεσα το συγκεκριμένο αίτημα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr